(foto) Record. Un alpinist australian a cucerit cele mai înalte vârfuri de pe 7 continente. De câte zile a avut nevoie acesta

Steve-Plain-Seven-Summits-300×200
Foto: Gripped Magazine

Steve Plain, un alpinist australian, a reușit să cucerească în cel mai scurt timp cele mai înalte piscuri de pe şapte continente, 117 zile. Ultimul vârf escaladat a fost Everestul. În cele 117 zile Steve Plain a mai cucerit vârfurile: Denali (America de Nord), Elbrus (Europa), Vinson (Antarctica), Aconcagua (America de Sud), Kilimanjaro (Africa) şi Piramida Carstensz (Australasia/Oceania) din Papua Noua Guinee.

Plain, în vârstă de 36 de ani, originar din Albury, Australia, a cucerit vârful aflat la 8.850 de metri altitudine în urma unei ascensiuni care a durat peste şapte ore de la ultima tabără situată la 8.000 de metri pe South Col, doborând astfel recordul anterior, scrie agerpres.ro.

https://www.instagram.com/p/Biva8uMjGPe/?taken-by=project7in4

Recordul anterior a fost deținut de Janusz Kochański, un alpinist polonez care a cucerit cele 7 vârfuri în 126 de zile.

https://www.instagram.com/p/BiyMAVbD3kr/?taken-by=project7in4

Alpiniștii care vor să urce pe Eversent trebuie să achite suma de 11.000 de dolari pentru un permis de ascensiune, însoţiţi de ghizi sherpa. Sir Edmund Hillary şi Sherpa Tenzing Norgay au fost primii care au reușit să cucerească acest vârf în anul 1953.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente