Militanți talibani au atacat orașul Farah din vestul Afganistanului. Se duc lupte intense

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Militanți talibani au luat cu asalt capitala provinciei Farah din vestul Afganistanului, iar în prezent au loc lupte intense între militanți și forțele locale de securitate, a anunțat un oficial local, potrivit dpa.

Luptele au început marți în jurul orelor locale 02:00 (luni, orele 21:30 GMT), când talibanii au atacat în număr mare orașul Farah, din mai multe direcții, potrivit lui Khair Mohammad Noorzai, un membru al Consiliului provinciei.

Acesta a declarat că patru dintre punctele de control din jurul orașului au fost capturate de talibani, dar că numărul de victime nu este deocamdată cunoscut cu exactitate.

„Forțele de comando au plecat din Heratul de vest, dar încă nu au ajuns în provincie”, a declarat Noorzai.

Oficiali guvernamentali nu au putut fi deocamdată contactați pentru a comenta situația.

Fotografii din oraș postate pe rețele sociale arată un vehicul militar ars și talibani avansând, însă nu au putut fi verificate din surse independente.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a postat niște înregistrări video pe contul său de Twitter în care pot fi văzuți combatanți înaintând, în timp ce se aud schimburi de focuri.

„Aruncă niște grenade”, îi spune un combatant altuia, adăugând că talibanii au incendiat câteva turnuri de pază într-o zonă nespecificată a orașului.

Militanții talibani au declanșat atacuri pe teritoriul Afganistanului după anunțarea ofensivei lor de primăvară, la 25 aprilie. De atunci, cel puțin trei provincii afgane au trecut de la militanți la forțele de securitate și invers, lăsând în urmă zeci de victime.

La sfârșitul lui septembrie 2015, talibanii au cucerit orașul Kunduz, capitala provinciei cu același nume din nordul Afganistanului. Orașul a fost sub controlul talibanilor timp de aproape două săptămâni, după care forțele afgane au preluat din nou controlul asupra lui.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...