/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Zeci de palestinieni, omorâți. Conflictul escaladează pe fondul realocării Ambasadei SUA la Ierusalim

missing
14 mai 2018, ora 19:04

Protestatarii palestinieni au aruncat cu pietre și coctailuri Molotov, iar militarii israelieni au ripostat cu arme, făcând cel puțin 41 de morți și 1800 de răniți. Armata Israelului a raportat 35 de mii de palestinieni participanți la revolta violentă.

Protestele au loc în contextul deschiderii oficiale a Ambasadei americane la Ierusalim, care are loc astăzi. Decizia inițiată de președintele Donald Trump, contrar acordurilor diplomatice, este aplaudată de Israel, care consideră Ierusalimul capitala ”eternă și de indivizibilă” a țării, îndemnând și alte state să-i urmeze exemplul.

Președintele Trump face istorie. Oamenii noștri vor fi recunoscători etern pentru decizia sa curajoasă de a recunoaște Ierusalimul ca fiind capitala Israelului și de a muta ambasada SUA acolo”, a declarat Benjamin Netanyahu, prim-ministru al Israelului.

În același timp, Palestina pretinde ca Ierusalimul de Est să fie capitala unui viitor stat palestinian, care a fost ocupat ilegal de Israel cu aproape 50 de ani în urmă. Decizia recunoașterii Ierusalimului ca fiind capitala Israelului de către SUA este criticată de comunitatea internațională. 128 de țări au condamnat anterior decizia printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU.

Redactor: Felicia Crețu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram