În Moldova se vor colecta semnături pentru Unirea cu România. Acestea vor avea valoare juridică

apel-pentru-centenarul-unirii
Foto: Moldova9.com

Alianța pentru Centenar va colecta 1 milion de semnături din România, Republica Moldova și diaspora, pentru Unirea Republicii Moldova cu România. Semnăturile colectate vor avea valoare juridică, fiind folosite pentru modificarea Constituției României.

Colectarea semnăturilor va începe pe 15 mai, iar campania va dura până pe 1 septembrie 2018. Potrivit lui, Vlad Bilețchi, Președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, semnăturile pentru Unirea Republicii Moldova cu România vor servi drept factor declanșator pentru demararea procesului de referendum consultativ privind reîntregirea neamului românesc.

Semnăturile pentru Unire vor fi colectate prin trei modalități:

#Cei care sunt interesați să semneze pentru Unire la sediul asociației UNIREA ODIP (str. 31 august 1989, nr. 98, oficiul 506).

#Puteți semna la unul din corturile care vor fi deschise zilnic până la ora 19.00, în fața Poștei Centrale și la intersecția străzii Dokuceaev și șos. Hâncești.

#Vor fi și voluntari cu liste mobile, care se vor deplasa prin locurile publice și vor colecta semnături

Campania de colectare a semnăturilor pentru Unire se va încheia cu o manifestație în Chișinău la începutul lunii septembrie. Semnăturile pentru Unire vor ajunge la Parlamentele de la Chișinău, București și Bruxelles.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente