Delegaţia Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie în vizită la MAEIE

Priorităţile politicii externe a Republicii Moldova, procesul de integrare europeană şi reintegrare a ţării, precum și subiecte de securitate regională au fost discutate în cadrul întrevederii secretarului de stat Tatiana Molcean cu un grup de masteranzi de la Colegiul Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie.

Delegaţia Colegiului include experţi civili si militari din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Regatul Arabiei Saudite, Oman, Statul Qatar, Pakistan, Bangladesh, Japonia, Republica Indonezia, Republica Federală Nigeria, Malaysia şi India.

În intervenția sa, secretarul de stat s-a referit la priorităţile politicii externe a Republicii Moldova, procesul de integrare europeană şi reintegrare a ţării, precum și la securitatea regională.

„Obiectivul numărul unu al Republicii Moldova este implementarea Acordului de Asociere cu UE şi atât Guvernul, cât şi Parlamentul de la Chişinău sunt ferm determinate să promoveze reformele necesare pentru a înainta în această direcţie. În ceea ce ţine de procesul de reintegrare a ţării, privim pozitiv progresele ce se atestă în dinamica reglementării conflictului transnistrean, prin prisma implementării înţelegerilor la care s-a ajuns în ultimele luni”, a relatat oficialul moldovean.

La rândul lor, membrii delegaţiei s-au interesat despre unele detalii ce ţin de evoluţiile în reglementarea problematicii transnistrene, progresele înregistrate în procesul de integrare europeană şi proiectele implementate cu suportul UE, precum şi cooperarea pe dimensiunea de securitate şi apărare comună.

Amintim că întrevederea se înscrie în şirul vizitelor de studiu în Republica Moldova, devenite deja tradiţionale, a persoanelor care îşi fac studiile post-universitare la instituţiile de studii strategice din alte ţări.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.