01:35:15 29.03.2024
Stiri

STUDIU // Ce țări din UE luptă cel mai bine cu dezinformarea rusească: Două state, declarate „colaboratori ai Kremlinului”

Știri 14.05.2018 15:42 Vizualizări1266 Autor: Ziarul National
STUDIU // Ce țări din UE luptă cel mai bine cu dezinformarea rusească: Două state, declarate „colaboratori ai Kremlinului”


Marea Britanie, Lituania, Letonia, Estonia și Suedia sunt țările europene care se opun cel mai bine influenței dezinformării Rusiei, se arată în studiul centrului European Values, potrivit El Pais și Pagina de Rusia.

Al doilea grup de țări, pe care cercetătorii le numesc „alarmate de amenințarea intervenției ruse“, include Franța, Germania, Polonia, Republica Cehă, Olanda, Danemarca, România, Finlanda și Spania.

„Ca urmare a analizei, care a avut loc după referendumul din Catalonia, s-a văzut ca „boții” au jucat un rol specific și cred că acesta este motivul pentru care guvernul spaniol si-a dat seama că va trebui să se alăture eforturilor care sunt deja de ceva timp făcute în Europa“, explică Veronica Vihova, unul dintre autorii raportului, care coordonează centrul analitic cu sediul la Praga.

Țările care nu au luat măsuri concrete pentru a contracara dezinformarea Rusiei sunt Slovenia, Belgia, Irlanda, Bulgaria și Croația.

În același timp, potrivit cercetării, un număr de țări neagă amenințarea dezinformarii ruseșt. Este vorba despre Italia, Austria, Portugalia, Ungaria, Luxemburg.

Totodată, cercetătorii cred că Grecia și Cipru sunt „colaboratori ai Kremlinului”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md