(VIDEO) Cum vor arăta plăcuțele de înmatriculare neutre cu care mașinile transnistrene vor putea ieși în afara Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partea transnistreană a prezentat modelul plăcuțelor de înmatriculare neutre, cu ajutorul cărora mașinile din regiunea transnistreană vor putea circula în traficul internațional. Acestea nu se vor deosebi prea mult de plăcuțele automobilelor înregistrate în Republica Moldova, însă nu vor avea nici un însemn de stat, la fel ca și în pașaportul tehnic.

Un exemplu al plăcuței de înmatriculare neutră a fost prezentat de către așa-numitul ministru de interne de la Tiraspol, Ruslan Mova, pentru un post TV transnistrean.

Acestea vor fi formate din trei litere aleatorii și trei cifre de culoare neagră plasate pe fundal alb, fără stemă sau drapel. La fel, în pașaportul tehnic nu va apărea stema de stat, ci o roată. Acesta va fi completat doar în limba engleză și va conține doar abrevierea „MD”, aceasta fiind o condiție prevăzută în Convenția de la Viena.

„Partea moldovenească a insistat ca pașaportul tehnic să fie completat în limba română, însă pentru noi acest lucru este inacceptabil”, a spus Ruslan Mova.

Plăcuțele neutre vor fi distribuite în două puncte de evidență a conducătorilor auto, ce urmează a fi instituite la Tiraspol și Râbnița, după ce sediile acestora vor fi reparate. Pentru eliberarea acestora, șoferii urmează să prezinte așa-zisul pașaport transnistrean și dovada înregistrării automobilului pe teritoriul regiunii transnistrene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...