17:36:04 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Soluțiile lui Ion Ceban pentru gospodăria comunal-locativă din Chișinău și pentru angajații din acest domeniu

Partide/Comunicate 14.05.2018 12:37 Vizualizări921 Autor: Ziarul National
VIDEO // Soluțiile lui Ion Ceban pentru gospodăria comunal-locativă din Chișinău și pentru angajații din acest domeniu


„Domeniul gospodăririi locativ-comunale din Chişinău se confruntă la moment cu grave probleme – începând de la dotarea tehnică şi capacitatea de reacţie a subdiviziunilor specializate şi terminând cu condiţiile de activitate ale angajaţilor”, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatul socialiștilor la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban.

Potrivit acestuia, dacă nu va fi redresată situația în acest domeniu, atunci nu se poate de vorbit despre dezvoltarea capitalei per ansamblu.

„În primul rând, vom demara o amplă inventariere în domeniul gospodăririi locativ-comunale. În paralel, vom efectua auditul fiecărei întreprinderi ce activează în acest domeniu. O altă măsură, cu care vom veni în mod obligatoriu, va fi o amplă reorganizare în domeniu. Dintre cele 23 de întreprinderi, practic, majoritatea sunt în insolvabilitate și nu pot face față problemelor. E binevenită reorganizarea lor, în aproximativ 5 întreprinderi, care să genereze eficiență în domeniu”, a spus candidatul.

O direcție prioritară va fi și dotarea tehnică corespunzătoare a întreprinderilor respective, spune sursa citată. „Evident, nu putem vorbi doar despre eficientizarea activităţii întreprinderilor, făcând abstracție de cei ce muncesc în cadrul lor. Considerăm absolut real ca, după reforma în acest domeniu, să identificăm posibilitatea de a majora salariile angajaților. De asemenea, ne propunem drept scop să-i asigurăm cu tichete de masă. Pentru a atrage tineri specialiști în domeniu, intenționăm să venim cu propuneri concrete privind asigurarea lor cu spațiu locativ - dacă nu pentru totdeauna, cel puțin pe durata aflării în serviciu. Totodată, pentru noi contează enorm şi calificarea angajaților din sfera gospodăririi locativ-comunale. Vom încheia parteneriate cu serviciile similare din cadrul altor municipii de peste hotare, organizând preluarea celor mai bune practici”, a adăugat Ceban, care promite o nouă abordare și acțiuni concrete pentru ameliorarea situației în domeniul gospodăririi locativ-comunale din Chişinău.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md