11:38:59 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Valeriu Munteanu: „Cine din jurul Silviei Radu, Ion Ceban și Andrei Năstase cântă aceeași partitură?”

Partide/Comunicate 14.05.2018 12:15 Vizualizări1104 Autor: Ziarul National
VIDEO // Valeriu Munteanu: „Cine din jurul Silviei Radu, Ion Ceban și Andrei Năstase cântă aceeași partitură?” privesc.eu


Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar general al capitalei, Valeriu Munteanu, spune că a analizat programele electorale a principalilor contracandidați și a constatat că aceștia nu au o viziune pentru Chișinău.

Acesta spune ca a analizat programele propuse de Silvia Radu, Ion Ceban și Andrei Năstase, deoarece ceilalți candidați nici nu contează.

„Acelașiprogram pentru trei candidați. Programele candidaților s-au făcut în mare grabă, după ce mi-am prezentat eu programul cu proiectele pentru Chișinău. Ion Ceban și Andrei Năstase, după ce își lansaseră candidaturile cu mult înaintea mea, s-au mai lansat încă o dată în cursa electorală, pe motiv că își lansează programele. Andrei Năstase a lansat un program care nu exista, acest urmând a fi publicat abia 4 zile mai târziu, pe site-ul partidului său. În lipsa programului, s-au făcut doar declarați de intenție la acel eveniment. Această ordine a evenimentelor, mă duce la gândul că programul domnului Năstase a fost scris în mare grabă, explicație pentru care abundă de enormități”, a declarat Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Deși pretind că reprezintă forțe politice opuse, cu doctrine diferite și cu vectori geopolitic diferiți, cei trei candidați Silvia Radu, Ion Ceban și Andrei Năstase au programe asemănătoare, insistă Munteanu.

„Ceban și Năstase chiar se acuzau reciproc că au plagiat unul de la altul programul în proporție de 60%. De fapt amândoi au dreptate. Niciunul nu propune reformele care să dea Chișinăului exact același statut pe care îl are orice oraș european. Niciunul nu vrea autonomie locală și autonomie financiară. Adică banii din impozitele colectate în Chișinău să rămână în Chișinău, să nu meargă la dispoziția Guvernului. Silvia Radu a scris totuși o propoziție. Anume că va primi bani de la Gabriela Firea, primarul din București, care i-a promis bani pentru repararea Liceului „Mihai Eminescu”. Sursa de finanțare a lui Andrei Năstase este „mai buna administrare a patrimoniului municipal”. Adică atunci când va fi el primar va fi mai puțină risipă. Cu banii economisiți astfel s-ar putea realiza marile proiecte”, i-a peste picior Munteanu contracandidații săi.

Sursa citată afirmă că Silvia Radu în genere nu ar avea program. „Unicele lucruri, care pot fi reținute din așa-zisul program, care este mai scurt decât un referat școlar pentru clasa a IV, este faptul că „va face curățenie în parcuri”. De ce nu participă atunci la un concurs pentru postul de director la Spații Verzi? Postul este vacant. Mai anunță și că va schimba 30 de lifturi. No comment. Atât”, a mai spus reprezentantul PL.



Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md