06:39:48 20.04.2024
Stiri

Premierul Filip respinge ACUZAȚIILE lansate de fostul ministru al Finanțelor, care spune că e PRESAT politic: „Cred că Procuratura trebuie să se lămurească”

Politică 14.05.2018 10:15 Vizualizări1770 Autor: Ziarul National
Premierul Filip respinge ACUZAȚIILE lansate de fostul ministru al Finanțelor, care spune că e PRESAT politic: „Cred că Procuratura trebuie să se lămurească”


Premierul Pavel Filip respinge acuzațiile lansate de fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță, care a afirmat că fostul său consilier de la minister din perioada anilor 2009 - 2013, Veaceslav Mămăligă, ar fi fost reținut „la insistența personală” a prim-ministrului și s-ar încerca obținerea unui denunț pe numele său.

Potrivit lui Filip, care acum şase ani deținea funcția de ministru al Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, anume Ministerul Finanțelor s-a ocupat de organizarea concursului privind achiziţionarea a 1,5 milioane de blanchete pentru paşapoarte, deși, inițial, instituția pe care o conducea urma să se ocupe de asta.

Citește și: Procuratura Anticorupție confirmă REȚINEREA consilierui ex-ministrului Finanțelor, Veaceslav Negruță: Prejudiciu de peste 1,5 MILIOANE de euro?

„Prin Hotărâre de Guvern, cei de la PLDM au zis că acest concurs va fi petrecut de către Ministerul de Finanțe. Au participat mai multe companii și nu știu de ce i-au dat câștig companiei care a cerut peste 9 milioane de euro ca să plătim pentru aceste blanchete de pașapoarte, când, în același timp, erau companii care aveau eferte de până la 6 milioane de euro”, a declarat premierul în cadrul emisiunii Replica, de la „Prime TV”.

În cele din urmă, a spus Filip, a fost desemnată câștigătoare o companie franceză care a cerut 9 milioane de euro.

În același context, premierul a precizat că anul trecut a mai fost organizat un concurs privind achiziționarea a 1,5 milioane de blanchete pentru pașapoarte, iar la concurs a participat aceeași compania franceză: „În 2017, a fost lansat un alt concurs pentru alte 1,5 milioane de blanchete și acea companie care a oferit atunci prețul de 9 milioane de euro, acum a venit cu o ofertă de 5 milioane de euro”.

Filip a mai adăugat că nu l-a acuzat public niciodată pe Veaceslav Negruța că s-ar face vinovat de situaţie. „Nu l-am făcut vinovat pe domnul Negruța, dar în virtutea faptului că el a fost ministru al Finanțelor și a fost responsabil de această achiziție, eu cred că Procuratura trebuie să se lămurească până la capăt”, a conchis Pavel Filip.

Procuratura Anticorupție confirmă faptul că fostul consilier de la Ministerul Finanțelor, Veaceslav Mămăligă, a fost reținut recent. Fostul consilier al lui Veaceslav Negruță are calitatea de învinuit într-un dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu, soldat cu urmări grave (art. 328 alin.3 Cod Penal), iar prejudiciul estimat ar depăși suma de 1,5 milioane de euro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md