(foto) În Moldova a fost achiziționat primul taxi pentru persoane în scaun cu rotile. Cum arată acesta

taxi

Persoanele care au probleme locomotorii și se mișcă cu ajutorul scaunului cu rotile vor putea beneficia de un serviciu de taxi dotat cu toate cele necesare pentru nevoile acestora. Acest lucru a devenit posibil datorită faptului că o companie de taxi din Moldova a achiziționat prima mașină de acest fel.

Despre aceasta a anunțat secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Bucătaru, pe pagina sa de Facebook.

„Este primul automobil special echipat, care a fost achiziționat de catre o companie taxi.

În acest context, atrag atenția tuturor operatorilor de transport rutier în regim de taxi despre necesitatea respectării prevederilor art. 20 alin. (2) al Legii nr.60 din 30.03.2012 privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, toți operatorii de taxi au obligația să asigure cel puțin o maşină adaptata transportului persoanelor cu dizabilităţi care utilizează fotoliul rulant.

Constituie discriminare refuzul conducătorului de taxi de a asigura transportul persoanei cu dizabilităţi şi al dispozitivului de mers. Dispozitivul este transportat gratuit, fără aplicarea unor taxe suplimentare”, a scris Bucătaru, anexând și două fotografii.

taxi taxi2

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente