Fostul consilier al ex-ministrului Finanțelor Negruța, arestat pentru trucarea licitațiilor

Procuratura Anticorupție a confirmat reținerea lui Veaceslav Mămăligă, fost consilier de la Ministerul Finanțelor, în perioada în care funcția era deținută de Veaceslav Negruță. Mămăligă are statutul de învinuit într-un dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu, soldat cu urmări grave, iar prejudiciul estimat depășește suma de 1,5 milioane de euro.

„În cadrul investigației se examinează legalitatea desfășurării licitațiilor de procurare a carnetelor de pașapoarte cu cip integrat. Cauza penală a fost pornită la data de 18 mai 2017. Învinuitul Veaceslav Mămăligă, care a deținut funcția de președinte al grupului de lucru inter-ministerial pentru petrecerea licitațiilor respective, a fost reținut la 3 aprilie 2018, iar la 5 aprilie, instanța de judecată, la demersul procurorului, a emis un mandat de arest pe numele acestuia pentru un termen de 30 de zile. Pe 2 mai 2018, arestul a fost prelungit cu încă 30 de zile”, a declarat Anastasia Mihalceanu de la Serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție, pentru Ziarul Național.

Anterior, presa a scris că, în 2012, au fost cumpărate 1,5 milioane de carnete pentru pașapoarte de la o firmă care a cerut 9 milioane de euro. În 2017, pentru același număr de blanchete autoritățile au plătit 5,4 milioane de euro, iar acest motiv a servit drept temei pentru declanșarea unei anchete.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.