12:53:57 18.04.2024
Stiri

City break la Lisabona: Tot ce TREBUIE să ştii

Știri 12.05.2018 14:02 Vizualizări2781 Autor: Ziarul National


City break la Lisabona: Tot ce TREBUIE să ştii Sursa: apropotv.ro

Lisabona are un şarm cu care puţine destinaţii se pot lăuda. Arhitectura sa, azulejos, soarele nelipsit, atmosfera mediteraneană, în acelaşi timp aerul istoric şi poveştile marilor descoperiri geografice pot fi admirate timp de câteva zile în Portugalia, ţara de la marginea Peninsulei Iberice. Mai mult, la început de mai anul acesta, oraşul devine gazda celei mai cunoscute şi urmărite competiţii muzicale de pe continent.

Iată câteva experienţe de netrecut cu vederea la faţa locului.

Costurile de zbor, similare cu cele din 2017

Dincolo de artiştii români şi cei internaţionali care vor participa la cea de-a 63-a ediţie de Eurovision din Lisabona reprezentându-şi ţara, mai mulţi români au plănuit o călătorie pe meleaguri portugheze în aceeaşi perioadă, între 5 şi 13 mai.

Căutările de zbor cu plecare din Bucureşti către capitala din Peninsula Iberică au crescut cu 15% anul acesta, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, preţul unui bilet de avion din România către Lisabona a înregistrar o scădere uşoară de -2% anul acesta faţă de 2017, ajungând în medie la 158 de euro / persoană.

Costuri cu 38% mai mari la cazare

Lisabona îi atrage la început de mai nu doar pe români. Mai mulţi călători din întreaga lume au căutat zboruri către însorita capitală şi, de asemenea, cazare la hotel de 3-4 stele. Pentru cea de-a două săptămână din mai momondo a înregistrat cu 92% mai multe căutări de hotel efectuate de călătorii din lumea largă, comparativ cu acelaşi moment în aprilie.

Pentru o noapte la un hotel de 3-4 stele în capitala portugheză, turiştii plătesc în medie cu până la 38% mai mult în perioada 8 – 12 mai 2018 faţă de luna precedentă, ajungând de la aproximativ 111 euro la 153 de euro / noapte pentru o cameră dublă.

Bine de ştiut dacă vei călători la Lisabona

Transport

Nu e neapărat să iei taxiul pentru a ajunge în oraş. Când ieşi din aeroport, găseşti autobuz la costul de 1,85 de euro / cursa, pe care îi plăteşti şoferului, care are cu siguranţă o oprire la o aruncătură de băţ de locul de cazare. Pe lângă autobuz, un alt mijloc de a ajunge în centrul Lisabonei este să foloseşti metroul, acesta porneşte chiar de la aeroport şi se intersectează cu celelalte linii de transport.

Orientare

Engleza este vorbită în Lisabona de către aproape oricine ţi-ar ieşi în cale, dar ce vei auzi în jurul tău deseori va fi „obrigada”/„obrigado”; şi, ştiind că asta înseamnă „mulţumesc”, vei trage imediat concluzia că portughezii ştiu să îşi arate recunoştinţa.

Lisabona se află pe coline, prin urmare, nu e un oraş uşor de străbătut la pas, dar merită să-i descoperi farmecul pe două picioare. Mai ales când ştii că te poţi opri oricând vrei şi răsplăti cu pastéis de nata.

De văzut

O vizită în Praça do Comércio îţi va aminti cât e viaţa de frumoasă, cât de încântător străluceşte soarele, câtă veselie poate exista când auzi un grup de muzicieni stradali şi cât e de bine să priveşti în zare la o întindere de apă, înconjurată fiind de voia bună a localnicilor.

Admiră fântânile, statuile şi arhitectura neoclasică a cartierului Baixa, tipice culturii europene şi, totuşi, atât de specifice Lisabonei. Gustă din cafeaua şi produsele de patiserie ale locului şi apoi mergi spre Piaţa Rossio, observând gara care-i poartă numele.

Continuă să descoperi locurile şi poveştile Lisabonei urmând un tur gratuit, în principal pe cel al centrului şi pe cel al cartierului Alfama. Opreşte-te aici să asculţi muzica fado într-unul dintre restaurantele autentice.

Sursa: apropotv.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md