(video) Premieră! Aston Martin înlocuieşte modelul original DB11 cu noul gran turismo DB11 AMR

Aston Martin a anunţat oficial despre încetarea producţiei modelului original DB11 cu motor V12, însă i-a făcut un înlocuitor! Noul DB11 AMR a fost prezentat în cadrul noului AMR Performance Center, deschis în preajma circuitului Nurburgring acum câteva ore.

Astfel, familia modelului DB11 va fi alcătuită din trei automobile: coupeul de bază cu motor V8 AMG, varianta decapotabilă a sa Volante şi noul AMR care va fi oferit doar sub forma unui coupe.

Amintim că Aston Martin DB11 a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva din anul 2016 şi până în prezent au fost vândute aproximativ 4.200 de exemplare.

Noul Aston Martin DB11 AMR va fi asamblat de subdiviziunea Aston Martin Racing, cea care se ocupă de producţia celor mai sportive maşini ale mărcii, inclusiv unele versiuni hardcore a modelelor din gama actuală. Sub capotă se ascunde acelaşi motor V12 Twin-Turbo de 5.2 litri şi de producţie proprie, dar care produce 639 de CP în loc de 608. Cuplul maxim a rămas la 700 de Nm.

Propulsorul cu funcţie de deconectare a cilindrilor la nevoie, alături de cutia automată cu opt trepte care a fost revizuită şi tracţiunea pe puntea din spate, asigură o acceleraţie de la 0 şi până la 100 de km/h în doar 3.7 secunde.

Viteza maximă se opreşte la 334 de km/h, iar zona roşie de pe turometru începe de la 7.200 rpm. Consumul mixt poate atinge 11.4 litri/100 de km.

Vezi încă o noutate: (foto) Premieră: Noul Aston Martin V12 Vantage V600 – 600 de CP şi cutie manuală cu şapte trepte

Suspensia a suferit îmbunătăţiri şi împreună cu servodirecţia electrică vine să facă automobilul mai agil în viraje. Pe puntea din faţă este independentă cu braţe duble, are arcuri elicoidale, o bară antiruliu și amortizoare adaptive, iar pe puntea din spate este una multi link şi cu arcuri elicoidale, o bară antiruliu și amortizoare adaptive.

Mecanismele de frânare de asemenea au devenit mai performante, având discuri ventilate care măsoară 400 x 36 mm şi cu şase pistoane în etriere pe puntea din faţă şi unele de 360 x 32 mm cu patru pistoane în etriere pe spate. S-a lucrat şi la eşapamentul sport care produce un sunet deosebit de plăcut mai ales în regimul de rulare sport. Jantele forjate măsoară 20 de inci.

Din punct de vedere estetic, versiunea AMR se va deosebi printr-o grilă umbrită a radiatorului, terminaţii ale eşapamentului şi structură interioară a farurilor de culoare neagră, iar în habitaclu se va folosi mai multă tapiţerie cu piele naturală şi Alcantara.

Vezi cel mai tare tuning pentru DB11: (video) „Sfânta Treime” a celor de la Mansory. Vezi cum au modificat un McLaren, un Ferrari şi un Aston Martin

Noul Aston Martin DB11 AMR poate fi deja comandat şi costă în Marea Britanie minim 174.995 de lire sterline, în SUA – de la 241.000 de dolari şi cel puţin 218.595 de euro în Germania. Primii clienţi îşi vor primi automobilele până la sfârşitul trimestrul II al acestui an.

Apropo, va exista şi o ediţie limitată de 100 de exemplare, numită Signature Edition. Aceste maşini vor avea un preţ de start de minim 201.995 de lire sterline. Se vor deosebi printr-un număr mai mare de elemente din fibră de carbon, inserţii decorative contrastante pe caroserie şi un habitaclu cu tapiţerie specială.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/