Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ambasadorul UE ne invită, în…

Ambasadorul UE ne invită, în limba română, în Orășelul European 2018

Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, ne invită să vizităm astăzi, 12 mai, Orășelul European din centrul capitalei.

„Vă invit cu drag în Orășelul European 2018, pentru a sărbători împreună Ziua Europei. În acest an, cum deja v-ați obișnuit, vă așteptăm pe 12 mai, începând cu ora 13:00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”. Vom marca anul european al patrimoniului cultural, precum și cei 70 de ani de la semnarea declarației universale a drepturilor omului. Aici veți putea descoperi valorile și tradițiile care stau la baza Uniunii Europene, precum și asistența pe care o oferă UE R. Moldova. Vă aștept!”, a spus, în limba română, Ambasadorul UE.

Delegația Uniunii Europene în R. Moldova organizează în acest weekend o nouă ediție a Orășelului European 2018. Vizitatorii vor putea gusta din bucatele tradiționale ale fiecărui stat și să descopere cultura europeană. Totodată, Orășelul din centrul capitalei va găzdui mâine, 13 mai, Festivalul de Film și Cultură Europeană.

Ziua Europei este marcată de către comunitatea europeană şi ţările partenere pe 9 mai. Sărbătoarea a fost instituită în memoria ministrului Afacerilor Externe al Franţei, Robert Schuman, care este considerat iniţiatorul fondării Uniunii Europene.