Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.05.2018

Pavel Filip: „Am setat 3 priorități majore pentru anii 2019 – 2021, pe care le-am aprobat prin hotărâre de Guvern: educația, justiția și infrastructura”

Pavel Filip: „Am setat 3 priorități majore pentru anii 2019 – 2021, pe care le-am aprobat prin hotărâre de Guvern: educația, justiția și infrastructura”

Raportul programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova pentru anul 2017 a fost, astăzi, audiat în ședința plenară a Parlamentului.

Audierea Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip  a durat cca trei ore.

De la tribuna Parlamentului, Pavel Filip a vorbit despre realizarea programului pentru anul 2017 pe toate domeniile de activitate, conform obiectivelor stabilite în Programul Guvernului pentru anii 2016-2018. Potrivit lui, anul trecut, a fost înregistrată o creștere economică de 4,5%, salariul mediu pe economie a crescut cu 12%, până la 5 700 de lei, iar anul acesta a trecut de 6 000 de lei. Aceste date ne arată că economia își revine, a spus premierul.

Premierul a apreciat colaborarea dintre Executiv și Parlament în această perioadă. Împreună cu Parlamentul s-a reușit promovarea unor legi importante pentru consolidarea sistemului de justiție și reducerii corupției.

Pavel Filip a menţionat că „deși avem în acești doi ani evoluții relativ pozitive, nu ne-am făcut comozi cu aceste realizări. Știm foarte clar unde mai avem de muncit. Și o vom face în continuare, astfel încât fiecare să simtă schimbări concrete”.

„Am setat 3 priorități majore pentru anii 2019 – 2021, pe care le-am aprobat prin hotărâre de Guvern: educația, justiția și infrastructura”, a anunţat prim-ministrul Pavel Filip. „În același timp, vom continua să ne concentrăm eforturile pe asigurarea unui mediu de afaceri favorabil, pe grijă față de oameni prin implementarea măsurilor de protecție socială și vom încerca să construim un sistem de sănătate modern. Știm ce trebuie făcut și vom face”, a mai spus el. După sesiunea de întrebări-răspunsuri, cu luări de cuvânt au intervenit deputați din toate fracțiunile parlamentare.

Potrivit art.5 din Legea cu privire la Guvern, Executivul răspunde în faţa Parlamentului pentru activitatea sa și prezintă în faţa Legislativului o dare de seamă, cel puţin o dată pe an, anunță  Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus