Ambasada SUA monitorizează alegerile din Bălți și condamnă presiunea puterii centrale asupra „Partidului Nostru”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasada Statelor Unite ale Americii urmărește cu atenție evenimentele din Bălți și monitorizează campania electorală din capitala de nord a țării. Despre aceasta a relatat ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, în cadrul unei vizite la Bălți, unde a avut o întrevedere cu o delegație a „Partidului Nostru”, formată din Nicolae Grigorișin, Elena Grițco și Ilian Cașu.

Diplomatul și-a exprimat speranța că alegerile se vor desfășura în corespundere cu standardele democratice și normele de drept.

În legătură cu aceasta, delegația „Partidului Nostru” a amintit despre situația din 2014, când formațiunea de opoziție a fost exclusă ilegal din cursa parlamentară cu trei zile înainte de alegeri. Potrivit lui Pettit, în așa caz, după recunoașterea excluderii din alegeri drept ilegale, ar fi trebuit organizate alegeri parlamentare noi, ceea ce nu s-a întâmplat însă.

James Pettit a condamnat metodele nedemocratice de presiune asupra consilierilor municipali. Diplomatul a fost de acord că ceea ce se întâmplă în Consiliul Municipal Bălți este analogic situației din Parlament, atunci când prin diverse modalități, fracțiunile sunt fragmentate, fiind formată o nouă majoritate, care însă nu exprimă voința alegătorilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...