00:42:56 20.04.2024
Stiri

Ceban susține că angajaţilor din sistemul protecţiei sociale din municipiul Chişinău sunt discriminați. Ce promisiuni le-a făcut acestora

Partide/Comunicate 11.05.2018 17:00 Vizualizări1435 Autor: Ziarul National
Ceban susține că angajaţilor din sistemul protecţiei sociale din municipiul Chişinău sunt discriminați. Ce promisiuni le-a făcut acestora privesc.eu


Candidatul socialiștilor la funcția de primar, Ion Ceban, crede că angajații din sistemul protecției sociale din municipiul Chișinău sunt discriminați în raport cu cei care activează pe linia Casei Naţionale a Asigurărilor Sociale (CNAS), dar are soluții pentru îmbunătățirea situației.

„Dacă un angajat CNAS are un adaos la salariu de 25%, atunci cei care activează în capitală pe linia municipalităţii nu beneficiază de nici un leu. E o mare nedreptate și vom identifica mijloacele financiare necesare pentru ca ei să primească adaosuri”, a declarat astăzi Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit candidatului, o mare problemă este faptul că asistenţii sociali şi pedagogii din domeniul protecţiei sociale au salariu tarifar de doar 1160 lei şi marea lor majoritate sunt tineri specialişti. „Ca un prim pas în vederea susţinerii lor, noi vom introduce compensaţii la închirierea de către ei a spaţiului locativ. Cu mari probleme se confruntă şi lucrătorii sociali, care au un salariu de doar 1500 lei și nu au transport la dispoziție. Una dintre primele mele acţiuni în calitate de primar va fi să-i asigur cu transport, aşa cum e normal să fie”.

O altă problemă enunțată de Ceban ține de situația asistenților personali. „Ne mai propunem să asigurăm asistenţii şi lucrătorii sociali cu abonamente pentru transportul urban. O altă măsură pe care o avem în plan ţine de asigurarea lucrătorilor sociali cu tichete alimentare. O altă problemă majoră – în Chişinău avem circa 5000 de persoane cu dizabilităţi locomotorii, iar asistenţii sociali care lucrează cu ei nu dispun de transport specializat pentru transportarea acestor oameni la instituţii. Achiziţionarea acestor unităţi de transport specializate va ocupa un loc aparte în programul meu”, a promis acesta.

Socialistul spune că își asumă angajamentul de a asigura cu condiţii de lucru decente angajaţii din domeniul protecţiei sociale. „Şi mai gravă este situaţia specialiştilor ce efectuează expertiza vitalităţii, ei trebuie să beneficieze de spaţiu aparte, unde să poată face examinări profesioniste. Experţii noştri au deja propuneri concrete pentru alocarea spaţiului. Nu poţi avea o asistenţă socială performantă, dacă nu oferi specialiştilor din acest domeniu nişte minime condiţii”, a mai adăugat candidatul Ion Ceban.

De menționat că Ion Ceban organizează în fiecare zi câte o conferință de presă, în cadrul căreia anunță soluțiile sale în diferite domenii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md