08:41:44 19.04.2024
Stiri

„Partidul Nostru”: „Ambasadorul SUA monitorizează alegerile din Bălți și condamnă presiunea organelor centrale la adresa formațiunii”

Partide/Comunicate 11.05.2018 15:10 Vizualizări1080 Autor: Ziarul National
„Partidul Nostru”: „Ambasadorul SUA monitorizează alegerile din Bălți și condamnă presiunea organelor centrale la adresa formațiunii” ru1.md


Ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit, a avut astăzi la Bălți, o întrevedere cu reprezentanții „Partidului Nostru”, inclusiv candidatul formațiunii la Primăria Bălți, Nicolae Grigorișin și vicepreședinții Elena Grițco și Ilian Cașu.

Potrivit unui comunicat de presă plasat pe site-ul lui Renato Usatîi, ambasadorul SUA a spus că urmărește cu atenție evenimentele din Bălți și monitorizează campania electorală pentru alegerile din 20 mai.

„Ambasadorul SUA și-a exprimat speranța că alegerile vor avea loc în conformitate cu standardele democratice. În legătură cu acest fapt, delegația „Partidului Nostru” a amintit de anul 2014, atunci partidul a fost scos ilegal din cursa electorală, cu trei zile înainte de alegerile parlamentare. Potrivit spuselor lui James Pettit, în cazul în care s-a stabilit că partidul a fost scos ilegal din cursa electorală, urma să aibă loc alegeri parlamentare noi, doar că acest lucru nu s-a întâmplat”, se arată în comunicatul de presă plasat pe site-ul lui Renato Usatîi.

Sursa citată mai menționează că James Pettit a condamnat metodele nedemocratice de presiune asupra consilierilor municipali din Bălți. „Diplomatul a fost de acord că ceea ce se întâmplă în Consiliul Municipal Bălți este ceva asemănător cu situația din Parlament, când prin diferite metode se dezintegrează fracțiunile și apar noi majorități, care nu reprezintă voința alegătorilor”, se mai spune în comunicatul de presă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md