22:48:39 19.04.2024
Stiri

FOTO, VIDEO // Protest la Chișinău în apărarea Reghinei Apostolova: „Cerem justiție corectă, NU ne furați speranța”

Partide/Comunicate 11.05.2018 15:31 Vizualizări1280 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // Protest la Chișinău în apărarea Reghinei Apostolova: „Cerem justiție corectă, NU ne furați speranța”


Câteva sute de manifestanți, susținători ai Partidului „Șor” și ai candidatului acestuia la funcția de primar al Chișinăului, Reghina Apostolova, protestează în fața Judecătoriei Chișinău, acolo unde instanța examinează solicitarea Partidului Unității Naționale de a o exclude din campania electorală. La protest a venit și liderul formațiunii, Ilan Șor. „Astăzi de fapt se decide soarta democrației în R. Moldova și viitorul Chișinăului”, susține liderul formațiunii.

Acțiunea de protest a fost organizată ad-hoc, dovadă fiind și zecile de pancarte în susținerea Reghinei Apostolova, care au fost scrise de mână și nu tipărite din timp. Oamenii cer justiție corectă, dar și ca Reghina Apostolova să fie admisă în cursa pentru Primăria Chișinău și să-și îndeplinească promisiunile electorale.

„Vrem Reghina în Primărie”, „Vrem o viață ca în Orhei”, sunt doar câteva pancarte afișate de manifestanți. De asemenea, aceștia cer ca oamenii să decidă cine să fie ales în funcția de Primar de Chișinău: „Lăsați poporul să decidă!”, „Reghina - primar de Chișinău”.

La acțiune s-a alăturat și Ilan Șor, care a fost întâmpinat cu aplaze, fiind cuprins și sărutat de manifestanții care au scandat „Ilan e cu noi”.

„Instanța de judecată decide, de fapt, soarta democrației în R. Moldova, dar și viitorul Chișinăului. Vă mulțumim că ați venit să apărați democrația din R. Moldova. Noi mai sperăm că mai există dreptate și rușine. Așteptăm o decizie corectă și legală, așteptăm că dreptatea va învinge. Astăzi se decide dacă vor exista drumuri, iluminate, dacă vor fi reparate parcurile, vor fi achitate îndemnizații normale pentru copii. Anume aceasta se decide. Eu sper că dreptatea și Chișinăul au viitor”, s-a adresat Ilan Șor mulțimii.

„Vrem să spun întregului popor că nu ne-a cerut nimeni să venim aici. Noi o facem din suflet. Noi vrem să se termine furturile. O cunosc pe dna Reghina. De aceea avem încredere în dumneaei”, a spus o bătrână venită la protest.

„Atacul asupra Reghinei Apostolova și, respectiv, a Partidului „Șor” reprezintă frica pe care o manifestă concurenții săi electorali în fața realizărilor formațiunii la Orhei, care nu se pot compara cu ale niciunui partid politic din R. Moldova. Nimeni nu neagă că este cea mai rezultativă forță politică, nu există un exemplu care să se compare cu ce face Partidul „ȘOR”. Au încercat să-l compare cu Bălțiul, dar nu poți compara șoarecele cu elefantul”, a declarat președintele de onoare al formațiunii, Valeri Klimenko.

„Hoțul strigă prindeți hoțul”. Așa a comentat Klimenko contestația depusă de reprezentanții PUN privind finanțarea campaniei electorale a Reghinei Apostolova de peste hotare. Potrivit lui, PUN ar fi finanțat din România și de cetățeni români.

Mitingul în susținerii Reghinei Apostolova a durat aproape două ore, după care organizatorii le-au solicitat manifestanților să meargă acasă pentru a nu se expune prea mult la soare. Totodată, reprezentanții Partidului „Șor” au anunțat că, în cazul unei decizii ilegale a instanței, care presupune excluderea Reghinei Apostolova din campanie, vor organiza un amplu marș de protest, precum și alte acțiuni politice legale de protest.

Amintim că PUN a cerut excluderea din cursa electorală a candidatului la funcția de primar general din partea Partidului „Șor”, Reghina Apostolova, pe motiv că ar fi fost finanțată de peste hotare.

Partidul „Șor” califică drept ilegale aceste acuzații. Reprezentanții formațiunii spun că sesizarea depusă de PUN la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău nu are nicio argumentare juridică și nu este însoțită de nicio dovadă pertinentă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md