02:06:19 20.04.2024
Stiri

The Guardian: Premierul Pavel Filip EXCLUDE Unirea R. Moldova cu România

Politică 11.05.2018 13:43 Vizualizări1792 Autor: Ziarul National
The Guardian: Premierul Pavel Filip EXCLUDE Unirea R. Moldova cu România


Premierul R. Moldova Pavel Filip se opune Unirii cu România, în pofida valului pro-Unire în creștere din cele două state, dar spune că cele două state vor fi „împreună” în Uniunea Europeană, notează The Guardian într-un articol publicat astăzi.

Sursa notează că prim-ministrul de la Chișinău susține că R. Moldova este un stat suveran și independent față de România.

„Prea multe au fost spuse despre reunificare, identitate, limbă și vreau să mă uit la dezvoltarea concretă a țării. Toate problemele legate de sentimente ar trebui lăsate pentru momente mai bune”, a spus Filip pentru The Guardian.

Declarațiile au fost făcute în timpul vizitei premierului în Bruxelles, pentru a discuta Acordul de Asociere semnat în 2014.

The Guardian amintește de mitingul unionist de pe 25 martie de la Chișinău în cadrul căreia „10 000 de persoane, printre care și fostul președinte român Traian Băsescu” au aprobat o Declarație de Unire, iar peste două zile, Parlamentul României a dat „un vot simbolic pentru reunificare”, la 100 de ani de la Marea Unire.

În același interviu, premierul declară că reformele inițiate de actualul cabinet de miniștri vor deveni ireversibile până la sfârșitul mandatului actualului Guvern, iar după alegerile parlamentare din toamnă va fi formată o nouă majoritate parlamentară proeuropeană.

„La sfârșitul mandatului meu vom vedea că acest curs european nu va mai fi discutabil, ci ireversibil”, a dar asigurări premierul.

Referindu-se la cele 100 de milioane de euro promise de Uniunea Europeană, Pavel Filip a spus că țara noastră va îndeplini toate condițiile care îi vor permite accesul la împrumuturile și granturile UE.






Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md