(foto) Premieră mondială: Al doilea camion electric al Volvo Trucks – noul FE Electric

La numai trei săptămâni după lansarea primului autocamion integral electric Volvo, modelul Volvo FL Electric, compania îşi extinde gama de produse cu încă un autocamion electric!

Noul Volvo FE Electric este proiectat pentru activități de transport urban de mare tonaj şi de colectare a deșeurilor, cu sarcini maxime de până la 27 de tone. Comercializarea lui va avea loc, în Europa, începând cu anul 2019.

Primul Volvo FE Electric, un autocamion de colectare a deșeurilor cu o suprastructură dezvoltată împreună cu cel mai mare carosier de autocamioane din Europa, Faun, va fi pus în funcțiune la începutul anului 2019, în cel de-al doilea mare oraș din Germania, Hamburg.

“Hamburg, care a fost numit, în 2011, “Capitala europeană verde” a UE, a acționat intens și cu succes pe un front larg pentru a spori dezvoltarea urbană sustenabilă și ecologică. Acest lucru se aplică și în sectorul transporturilor, unde autobuzele electrificate Volvo sunt deja introduse în rețeaua de transport public. Experiențele și dezideratele inerente acestei activități fac ca Hamburg să fie un partener foarte interesant pentru noi”, spune Jonas Odermalm, vicepreședintele departamentului de producție Volvo FL și Volvo FE de la Volvo Trucks.

Profesorul dr. Rüdiger Siechau, director general la Stadtreinigung Hamburg (companie de colectare şi reciclare a deşeurilor), întrevede un potențial enorm de beneficii legate de mediu, în ceea ce privește folosirea autocamioanelor electrice în orașe.

“În prezent, fiecare dintre cele 300 de vehicule obișnuite de colectare a deșeurilor emite anual aproximativ 31.300 kg de dioxid de carbon. Un autocamion de colectare a deșeurilor cu alimentare electrică cu baterie, care efectuează o activitate completă de opt până la zece ore, reprezintă un progres tehnologic. Un alt beneficiu este faptul că Stadtreinigung Hamburg generează energie electrică neutră din punct de vedere climatic, care poate fi utilizată pentru încărcarea bateriilor”.

Noul Volvo FE Electric va fi disponibil în mai multe variante, pentru diferite tipuri de activități de transport. De exemplu, varianta cu cabină cu acces coborât de la Volvo, care ușurează intrarea și ieșirea și care îi oferă șoferului o posibilitate de control optim asupra traficului din zona înconjurătoare.

Mediul de lucru pentru șofer cunoaște, la rândul său, o îmbunătățire, ca urmare a unui nivel scăzut de zgomot și a funcționării fără vibrații. Capacitatea bateriei poate fi optimizată, pentru a corespunde nevoilor individuale, iar încărcarea are loc fie prin rețeaua de alimentare, fie prin stații de încărcare rapidă.

Vezi şi: (video) Volvo a început să testeze un camion de salubrizare dotat cu autopilot

Iată care sunt caracteristicile tehnice ale camionului Volvo FE Electric:

  • Autocamion alimentat integral cu energie electrică, pentru distribuție, destinat colectării deșeurilor și altor aplicații în condiții urbane, cu o masă totală maximă autorizată de 27 de tone.
  • Lanț cinematic: Două motoare electrice cu putere maximă de 370 kW (503 CP) (putere continuă de 260 kW (353 CP)), și transmisie Volvo cu două viteze. Cuplu maxim motor electric de 850 Nm. Cuplu maxim pe puntea spate de 28 kNm.
  • Stocarea energiei: Baterii de litiu-ion, 200 – 300 kWh.
  • Autonomie: Până la 200 km.
  • Încărcare: Sunt disponibile două sisteme diferite de încărcare. CCS2: Putere maximă de încărcare de 150 kW c.c. Încărcare cu putere redusă: Putere maximă de încărcare de 22 kW c.a.
  • Timp de încărcare: De la baterii goale până la baterii complet încărcate (300 kWh): CCS2 150 KW în aproximativ 1.5 ore, încărcare cu putere redusă în aproximativ 10 ore.

Vezi şi: (video) Daimler Trucks a făcut primele exemplare Mercedes-Benz eActros şi le-a dat în exploatare

Vezi şi: (foto/video) Mercedes-Benz dezvăluie în totalitate prototipul camionului electric Urban eTruck

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/