19:44:48 19.04.2024
Stiri

Școala cu reguli interne de NEIMAGINAT. Ce pățesc fetele

Știri 11.05.2018 08:30 Vizualizări2023 Autor: Ziarul National
Școala cu reguli interne de NEIMAGINAT. Ce pățesc fetele sursa: unica.ro


Într-o școală din Chicago, regulile sunt atât de stricte, încât accesul la toaletă este unul limitat. Fetele sunt cele care au cel mai mult de suferit.

Elevii dintr-o școală charter din Chicago, stat Illinois, SUA, trebuie să se supună unor reguli foarte stricte, astfel încât fetele care sunt la menstruație se murdăresc pe pantaloni pentru că nu au pauze să meargă la baie.

Școala face parte dintr-o rețea de 18 campusuri care deservesc 12.000 de studenți din zonă. Profesorii și studenții au mai raportat și alte practici disciplinare dezumanizante, relatează Huffingtonpost.

„Avem escorte care ar trebui să ne însoțească la baie, dar cum vin rar, nu putem ieși din clasă și asta ne cauzează probleme”, a mărturisit unul dintre studenți.

Cele mai mari probleme le au fetele care sunt la menstruație. Acestea riscă să se îmbolnăvească pentru că nu pot avea grijă de igiena lor așa cum se cuvine. Absorbantele care nu se schimbă în mod regulat pot provoca un tip de infecție care le pune în pericol viața.

Fetele au voie doar să-și lege în jurul taliei hanoracele, dar asta doar dacă numele lor este trecut pe lista membrilor personalului.

Dacă elevii se abat de la reguli de patru ori într-o perioadă de două săptămâni, aceștia primesc detenție automată, iar după 13 detenții sunt nevoiți să urmeze un curs de dezvoltare a caracterului.

Reprezentanții școlii s-au împotrivit acestor acuzații, dorind să menționeze că studenții au voie să meargă ori de cât ori au nevoie la toaletă și că își asumă responsabilitatea de a le asigura condiții de siguranță și sănătate optimă.

Sursa: unica.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md