06:10:59 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Ilan Șor CONTRAATACĂ și cere excluderea a doi candidați la funcția de PRIMAR general. Ce spune de EXCLUDEREA Reghinei Apostolova

Partide/Comunicate 10.05.2018 16:03 Vizualizări2452 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ilan Șor CONTRAATACĂ și cere excluderea a doi candidați la funcția de PRIMAR general. Ce spune de EXCLUDEREA Reghinei Apostolova captură privesc.eu


Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, consideră că nu există niciun temei ca Reghina Apostolova să fie scoasă din cursa electorală pentru Primăria Chișinău, dar admite că acest lucru s-ar putea întâmpla. Și asta pentru că cineva „a ajuns să se teamă” de Partidul „ȘOR” care poate produce surpriza la alegerile locale, dar mai ales - la parlamentarele din toamnă.

„Dacă acest candidat al nostru va fi exclus din cursa electorală, atunci acest scrutin poate fi considerat nelegitim. Pe această cale sesizez organizațiile internaționale, pentru că ceea ce se întâmplă e strigător la cer. Banii despre care a vorbit unionistul Șalaru sunt veniți de pe contul unei companii moldovenești. Dacă e să vorbim de tot lanțul și să intrăm în detalii financiare, atunci cu siguranță vă pot demonstra că toate partidele sunt finanțate într-un fel sau altul din exterior”, a afirmat Șor în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: MINUS un CANDIDAT? CECC, decizie cu privire la EXCLUDEREA candidatei Partidului „Șor” din campania electorală, la solicitarea PUN

De asemenea, liderul formațiunii a precizat că toți au ajuns să se teamă de Partidul „ȘOR” și din acest motiv vor să scoată din cursă candidatul acestei formațiuni la funcția de primar general. „Pentru că noi facem ce promitem, iar asta am demonstrat la Orhei, au ajuns să se teamă de noi. Rezultatele la alegerile locale pot fi foarte imprevizibile și de aceea vor să scoată candidatul nostru. Dar, mai mult, ei se tem de rezultatele alegerilor parlamentare. Oamenii vor miza pe cei care fac ceva și nu pe cei care doar primit”.

Ilan Șor spune că nu va lăsa lucrurile așa și că „se va bate până la capăt” ca Reghina Apostolova să nu fie exclusă. Acesta a anunțat că va depune două contestații în privința candidatului Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu, și al Platformei „DA”, Andrei Năstase, pentru a fi excluși din cursa electorală, deoarece ar fi susținuți de politicieni din afara R. Moldova.



În acest sens, Șor a prezentat o poză în care Constantin Codreanu apare alături de președintele României, Klaus Iohannis, dar și o poză cu liderul Partidului Popular European, Joseph Daul, care a anunțat că-l susține pe Andrei Năstase. „Asta înseamnă că politicieni din afară susțin niște candidați, lucru interzis de legislație. Adică soției mele, Jasmin, i se interzice să mă susțină pe mine și partidul pe care îl conduc, iar politicienilor din afară li se permite? Mai ales că soția mea nu este nici ambasador și nici politician. Sper că societatea civilă din R. Moldova se va sesiza și va apăra interesele tuturor și nu doar a unor partide de opoziție”, a mai adăugat Șor.

Acesta nu exclude că formațiunea pe care o conduce va organiza acțiuni de protest, în cazul în care instanța de judecată va anula înregistrarea Reghinei Apostolova în calitate de candidat la funcția de primar al Chișinăului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md