Consiliul Electoral a luat o decizie care o vizează pe candidata Partidului Șor. Ar putea fi solicitată anularea înregistrării Reghinei Apostolova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău va sesiza instanța de judecată în contextul suspiciunilor că Reghina Apostolova, candidata Partidului Șor la alegerile din Chișinău, ar fi primit bani din Federația Rusă pentru campania electorală. Dacă se confirmă, Consiliul va cere anularea înregistrării Reghinei Apostolova în cursa electorală, transmite IPN.

Decizia vine după o sesizare a președintelui Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru. Potrivit reprezentantului PUN, prezent la ședința Consiliului Electoral, există ordine de plată care probează transferarea unei sume de 200 de mii de lei de către o companie rusă unei întreprinderi cu capital străin din Moldova. Aceasta, la rândul ei, a transferat banii, cu titlul de donație, pe contul Fondului electoral pentru desfășurarea campaniei electorale a candidatei Reghina Apostolova.

Reprezentantul Reghinei Apostolova crede că sesizarea nu este suficient de argumentată deoarece transferul pe contul Fondului electoral a fost făcut de o persoană juridică națională, iar fondatorul întreprinderii este o persoană fizică, cetățean al Republicii Moldova. Aceste circumstanțe nu contravin Codului Electoral.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...