(doc) Organizațiile societății civile au înaintat tuturor candidaților care participă la alegerile locale o listă de angajamente

angajamente

Pe 20 mai, chișinăuienii vor merge să aleagă viitorul primar/ă din cei 12 candidați înscriși în cursa electorală. Organizațiile societății civile, după ce au analizat toate programele electorale ale candidaților, au constat că, în mare parte, programele electorale și angajamentele candidaților nu reflectă întru totul perspectiva și interesele tinerilor, persoanelor cu dizabilități, vârstnicilor și perspectiva egalității de gen.

Luând în considerație cele menționate, organizațiile nonguvernamentale au înaintat tuturor candidaților înscriși în cursa electorală angajamente ce ar îmbunătăți considerabil viața locuitorilor din mun. Chișinău.

Astfel, Centrul 1Parteneriat pentru Dezvoltare”, Platforma pentru Egalitate de Gen, Coaliția Națională ”Viață fără violență în familie”, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova, Platforma pentru Îmbătrânire Activă, înaintează 11 angajamente pentru a avea un Chișinău mai Incluziv și mai prietenos pentru cetățenii săi!

Angajamentele înaintate reflectă soluții pentru problemele reale cu care se confruntă locuitorii capitalei: accesibilizarea spațiului și transportului public, suport pentru victimele domestice, extinderea serviciilor de creșă,  îmbunătățirea calității serviciilor de educație timpurie, sporirea nivelului de siguranță și protecție în cartierele cu o incidență semnificativă de abuzuri și atacuri corporale, extinderea și dezvoltarea serviciilor  pentru persoane în vârstă și celor cu dizabilități, crearea centrelor pentru tineret etc.

Lista angajamentelor a fost expediată tuturor candidaților înregistrați în cursa electorală pentru funcția de primar/ă general/ă a capitalei.  După scrutinul electoral, angajamentele vor fi expediate primarului general al mun. Chișinău.

Vedeți mai jos lista celor 11 angajamente:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente