13:50:29 18.04.2024
Stiri

Centrul cultural-familial „Orheiland”, cu o suprafață de peste 20 de mii de metri pătrați, urmează să fie dat în exploatare la Orhei. Lucrările sunt pe ultima sută de metri

Social 10.05.2018 12:41 Vizualizări2342 Autor: Ziarul National
Centrul cultural-familial „Orheiland”, cu o suprafață de peste 20 de mii de metri pătrați, urmează să fie dat în exploatare la Orhei. Lucrările sunt pe ultima sută de metri


Cel mai mare Centru cultural-familial din R. Moldova, cu o suprafață de 20 de mii de metri pătrați, urmează să fie dat în exploatare în viitorul apropiat. Actualmente, muncitorii lucrează în ture pentru ca proiectul să fie finalizat, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Potrivit sursei citate, circa 200 de muncitori și peste 20 de unități de echipament special lucrează la edificarea Centrului, care va fi dotat cu distracții moderne, tobogane gonflabile și trambuline.

„Principalele atracții ale centrului vor fi o casă cu susul în jos și o piscină muzicală. Pentru adulți și tineri se va construi o zonă verde cu o alee de bowling. Aici, vizitatorii centrului vor putea să simtă energia junglei, urcând pe liane și poduri suspendate. Cea mai impresionantă zonă a parcului va fi zona cu apă. Cascada, cel de-al nouălea val - sunt doar câteva dintre denumirile zecilor de distracții de apă care vor fi construite. Fiecare zonă va fi echipată cu o piscină și va impresiona cu dimensiunile sale. Va avea o înălțime de 7-8 metri și o lungime de până la 16”, spun responsabilii de la Primăria Orhei.

Zilnic, în incinta centrului vor fi organizate evenimente culturale și de divertisment. Osuprafață de 3 mii m2 va fi echipată cu o scenă, cu un amfiteatru pentru spectatori și cu un ecran LED mare. Aici vor fi prezentate filme, concerte și alte evenimente distractive pentru copii și tineri.

„Pentru construcția Centrului cultural-familial „Orheiland” este preconizată utilizarea a 5 000 de tone de nisip, 5.000 de tone de piatră și 1.000 de tone de beton. Aproximativ 14 mii m2 vor fi pavate, iar 7 mii m2 - acoperite cu gazon. Pentru a ilumina centrul au fost instalați 108 stâlpi de iluminat. La dispoziția vizitatorilor centrului vor fi deschise puncte comerciale cu cel mai proaspăt și delicios fast-food. Intrarea în centru și utilizarea tuturor facilităților de divertisment vor fi gratuite pentru toată lumea!”. Precizează sursa citată.

Darea în exploatare și deschiderea oficială a Centrului cultural-familial „Orheiland” va avea loc pe 1 iunie curent.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md