/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Artiștii care au cântat la concertul PSRM, criticați dur. În PMAN s-a scandat: „Trăiască tovarășul Stalin!”

missing
09 mai 2018, ora 18:27

Focurile de artificii au băgat în sperieți zeci de chișinăuieni care și-au exprimat indignarea pe rețelele de socializare. În schimb, cei care se aflau în Piață au rămas impresionați. Aceștia au asistat la un concert impresionant care a durat cinci ore și a fost moderat în limba română și în rusă. Prezența actriței Mihaela Strâmbeanu a generat critici în spațiul public, la fel și evoluția interpreților Gheorghe Țopa și Geta Burlacu.

Cei doi interpreți nu ne-au răspuns la telefon, în schimb Strâmbeanu a încercat să-și justifice gestul. Ea a spus că a fost invitată în proiect de regizoarea spectacolului, Lidia Panfil: „Eu mi-am făcut datoria de actriță pentru că asta este meseria mea – să fiu și moderator”.

Rând pe rând, pe scenă au urcat membrii formației „Millenium”, cei de la „Sun Stroke Project” și „Zdob și Zdub”.

Cu un recital de o oră a venit și interpretul rus, Oleg Gazmanov. Conform unor informații de pe internet, acesta ia pentru un concert aproximativ 25 de mii de dolari.

„Acei doi interpreți ruși au venit la invitația mea, fără bani. Despre focuri de artificii – întrebați pe cei de la PSRM, nu eu m-am ocupat”, a menționat Igor Dodon.

Socialiștii nu au anunțat, deocamdată, costul concertului. Aseară, pe scenă au urcat și câțiva veterani. Unii au fost decorați de Igor Dodon cu cea mai înaltă distincție de stat „Ordinul Republicii”. Între aceștia și trei veterani ruși din Tomsk, Krasnodar și Zaporojie. Replica unui veteran a stârnit zâmbete: „Trăiască armata sovietică, împreună cu conducătorul ei, tovarășul Stalin, Kotovski, Jukov!”

Și astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale are loc un concert – de data aceasta organizat de democrați, spun ei, cu ocazia Zilei Europei și Victoriei, iar printre invitați se numără și interpretul rus Nikolai Baskov, dar și interpreți de peste Prut, precum și formația britanică, „Blue”.

„De ce credeți că eu vă pot spune cât a costat acest concert? Sunt structurile executive ale Partidului Democrat”, a comentat prim-ministrul Pavel Filip.

„O să fie dat publicității orice cifră și orice cheltuială, precum spune legea”, susține președintele Parlamentului Andrian Candu.

Și sâmbătă va fi concert în Chișinău… tot dedicat zilei de 9 Mai. Acesta va fi organizat de „Partidul Șor”, iar invitați speciali sunt Lev Leșcenko și Iosif Kobzon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram