Uniunea Europeană va finanța un nou proiect în UTA Gagauz-Yeri în valoare de 500 de mii de euro

gagauzia
Foto: moldNova

Agenţii economici sau persoanele care doresc să iniţieze o afacere în UTA Gagauz-Yeri vor putea beneficia de granturi pentru dezvoltare din partea Uniunii Europene. Banii vor fi acordați în cadrul proiectului „Susţinerea autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri”.

Bugetul alocat pentru acest program constituie 500 de mii de euro care vor fi repartizați pentru 25 de persoane sau agenți economici, scrie moldpres.md.

Programul prevede 25 de granturi, în valoare de la 10 până la 25 de mii de euro fiecare. Potenţialii beneficiari sunt întreprinderile mici şi mijlocii, precum şi start-up-urile care activează timp de un an sau doi, au idei interesante de afaceri şi dorinţa de a le implementa.

Grantul european va acoperi 80% din investiţie, iar de restul banilor trebuie să dispună întreprinderea care doreşte să aplice la program.

În perioada 14-16 mai, la Comrat, Ceadâr-Lunga şi Vulcăneşti vor avea loc seminare cu privire la  oportunităţile şi procesul de implementare a programului.

Data limită de depunere a dosarelor este 31 mai curent. Participanţii la proiect trebuie să fie înregistraţi pe teritoriul UTA Gagauz-Yeri, iar în caz de câştig  tot aici să valorifice şi grantul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente