(foto) A fost lansată campania „Cunoaște-ți drepturile de pasager al serviciilor taxi”. Ce trebuie să știi despre aceasta

Octavia_taxi_chisinau_005

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței lansează o nouă campanie de informare. De aceasta dată, Agenția s-a orientat către utilizatorii serviciilor de taxi, care au depus mai multe petiții ce invocă calitatea necorespunzătoare a deservirii clienților.

În acest context, Campania cu genericul: „Cunoaște-ți drepturile de pasager al serviciilor taxi” vine să informeze consumatorii despre drepturile pe care le au atunci când aleg să folosească acest serviciu, educarea unui comportament responsabil al pasagerilor, precum și monitorizarea agenților economici de a respecta legislația în domeniu.

În acest sens, inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au amplasat un șir de plăcuțe informative pentru consumatori pe banchetele din spate ale taximetrelor, astfel încât această informație să fie vizibilă pentru pasageri.Plăcuța pentru consumatori conține cea mai importantă informație pe care aceștia trebuie să o cunoască  despre prestarea  acestui serviciu, și anume, marcarea tarifelor pe kilometru și pe oră amplasate pe portiera din față a automobilului, poziționarea pe mașină a lampei-taxi de culoare galbenă, conectată pe toată durata călătoriei, precum și solicitarea bonului de casă de la șoferi. În mod obligatoriu tarifele de pe bon trebuie să coincidă cu tarifele de pe portieră.

Campania de informare privind drepturile consumatorilor de servicii în regim taxi se va demara până la sfârșitul lunii mai. Pe durata campaniei panourile informative vor fi obligatorii pentru 35 de agenți economici din țară, care desfășoară asemenea gen de activitate. În temeiul Codului Contravențional al R.M, agenții economici care nu se vor conforma să plaseze aceste plăcuțe pot fi sancționați cu amenzi de la 120 la 180 de unităţi convenţionale aplicate persoanei juridice  şi persoanei cu funcţie de răspundere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente