(foto) A fost dat startul sezonului turistic în Rezervaţiile naturale. Care sunt cele mai importante rezervații din țară

nyuvtr
Foto: moldpres.md

Odată cu încălzirea vremii s-a dat startul sezonului turistic 2018, mai multe grupuri de turiști, atât din țară, cât și de peste hotare deja s-au înregistrat. Cele mai importante rezervații din ţară, „Codrii”, „Plaiul Fagului”, „Pădurea Domneasca” și „Prutul de Jos”.

Cei mai mulți vizitatori sunt elevii instituțiilor de învățământ, care şi-au planificat excursii încă de la începutul anului,scrie moldpres.md

Rezervațiile naturale din țară atrag turiștii nu doar prin peisajele naturale, specii rare de floră și faună, dar și prin amenajarea traseelor turistice, centre de informare, iar unele dispun de locuri de cazare/campare sau muzee ale naturii.

minuybt
moldpres.md
nbyvtr
moldpres.md
nyubvtr
moldpres.md
nyuvtr
moldpres.md
unybtv
moldpres.md
ynnbytr
moldpres.md

Cele mai vizitate rezervații din ţară sunt:

„Codrii”, care este și cea mai veche din Moldova, cu o suprafață de 5170 ha. Pe teritoriul rezervației este și Muzeul Rezervaţiei Naturale, care include circa 500 de mostre, fiind structurat pe principiul tematic. Pe teritoriul rezervației este creat un Parc Dendrologic, traseu turistic, rezervația dispune și de locuri de cazare.

Rezervația „Plaiul Fagului” este situată geografic în centrul R. Moldova. Pe teritoriul rezervației este amenajat un traseu turistic cu lungimea de aproximativ 2,3 km şi poate fi parcurs în 2 ore,  la fel pe teritoriul acestei rezervații sunt patru lacuri pe malul cărora sunt amenajate locuri pentru odihnă.

„Pădurea Domnească” este cea mai mare rezervație ca suprafață din moldova cu 5920 ha și include mai multe puncte de atracție turistică din nordul țării: Cheile Butești, Stânca Mare, Suta de Movile, Zimbrăria, Stejarii seculari, Țara Bâtlanilor, Pensiunea eco-turistică „La Fontal” care este un punct de relaxare a turiștilor. Cea mai importantă atracție rămâne însă a fi Zimbrăria, care în prezent are şapte mamifere. Prețul de intrare pentru copii este de 25 de lei, iar pentru maturi – 30 de lei.

În scopul protecţiei, păstrării şi studierii ecosistemului de baltă şi lunca inundabilă a râului Prut a fost creată Rezervaţia „Prutul de Jos”. Rezervația constituie un adevărat muzeu al biodiversităţii. Posibilităţile vizitării rezervaţiei sunt variate şi depind de timpul disponibil, de categoria de vârstă a turiştilor, precum şi de nivelul hidrologic al lacului Beleu, care este cea mai importantă atracție a  acestei zone. Sunt posibile excursii pe trasee terestre și acvatice, cu o lungime a câte 3 km.

Pe parcursul anului 2017 aceste rezervații au fost vizitate de aproximativ 10 mii de persoane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente