(foto) Mountain Bike Marathon Orheiul Vechi XCM 2018 a adunat în acest an 242 de cicliști din diferite țări

IMG_0007-2

Mountain Bike Marathon Orheiul Vechi XCM 2018 a adunat în acest an 242 de cicliști din Moldova, România, Ucraina, Rusia, Franța și Olanda. Evenimentul a fost inclus în Calendarul cultural-turistic „Pomul Vieții” 2018, care conține 27 de evenimente ce valorifică tradițiile milenare ale țării noastre.

În prima sâmbătă a lunii mai, pasionații de ciclism, atât profesioniștii, cât și amatorii, își dau întâlnire la Orheiul Vechi, deja al treilea an, pentru a participa la un marathon pe două roți. Marathonul a fost organizat în satul Trebujeni, raionul Orhei.

Evenimentul a fost organizat de către clubul Sportiv de Ciclism MTB.MD, finanțat de USAID și Guvernul Suediei. Competiţia sportivă are ca scop promovarea sportului, a modului sănătos de viaţă, dar şi valorificarea potenţialului turistic al raionului Orhei şi a turismului de aventură.

IMG_0007-2

IMG_0012

IMG_0059

Participanţii au putut participa la curse pe două trasee, cel lung, de 68 km, care trece prin prin satele Trebujeni, Butuceni, Morovaia, Brănești, Furceni, Ivancea, Piatra, Pohărniceni și Jăloboc, sau varianta scurtă a traseului, de 45 km. La traseul lung s-au aventurat 47 de ciclişti, din cei 200 înscriși la competiție.

a fost organizată și o cursă FUN de 19 km la care au participat 42 de pasionați ai ciclismului montan. A fost o cursă de încurajare pentru amatorii care nu erau gata pentru cursa de 45 km. Printre participanții la cursa FUN a fost și Ovidiu Crestin din Chișinău, un tânăr de doar 12 ani, care a parcurs toată distanța împreună cu tatăl său.  În acest an, 3 alergători s-au aventurat să parcurgă traseul de 19 km, admirând peisajele de la Orheiul Vechi.

La finalul cursei au fost puse la bătaie mai multe premii oferite de către sponsorii evenimentului. Premiul mare a fost o bicicletă Giant ATX 1 – 27.5 în valoare de 10500 lei, oferit de un salon de biciclete din Chișinău.

Evenimentul a devenit deja o tradiţie, anul acesta a fost organizată cea de a 3-a ediție, la care participă un număr tot mai mare de ciclişti străini.

Mountain Bike Marathon «Orheiul Vechi» XCM 2018 este locul unde sportul şi turismul de aventură îşi dau întâlnire pe biciclete.
IMG_0213
IMG_9735-2
Vlad Andreev Photograf-9108
Vlad Andreev Photograf-9239
Vlad Andreev Photograf-9320
Vlad Andreev Photograf-9692

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente