Parcul “Râşcani” din capitală, iluminat după 30 de ani

După mai bine de 30 de ani de întuneric, în parcul “Râşcani” de pe strada Braniștii din Capitală s-au aprins aseară luminile pentru prima dată. Angajaţii întreprinderii municipale “Lumteh” au instalat pe aleile principale și în jurul lacului 121 de leduri, au montat 70 de piloni și au tras peste doi kilometri de linie electrică.

Cele 121 de felinare sunt econome și au fost procurate de la un antreprenor local. Acestea au costat aproximativ jumătate de milion de lei, în schimb, pentru fiecare noapte de iluminare, municipalitatea va cheltui doar 120 de lei.

“Am făcut acest lucru în timp de trei săptămâni. Se va consuma aproximativ șapte kilowați pe oră”, a menţionat Veaceslav Buţ, şeful întreprinderii “Lumteh”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.