Care este programul evenimentelor de 9 mai în Chișinău. Sărbătoarea se va încheia cu un concert grandios

img_2474401_thumbs_700x394_4240421-700×394

Astăzi sunt marcate tocmai două sărbători: Ziua Europei și Ziua Victoriei. Locuitorii, dar și oaspeții Chișinăului vor putea alege la care evenimente comemorative vor participa. Vă prezentăm mai jos programul zilei de 9 mai.

La ora 10.00 Partidul Socialiștilor organizează un Marș al Victoriei. La aceeași oră Partidul Democrat va da startul seriei de acțiuni dedicate Zilei Europei și Zilei Victoriei în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

Asociația „UNIREA – ODIP” organizează, la ora 12.10, un eveniment de comemorare a eroilor români căzuți în lupte, la Cimitirul Eroilor Români, din str. Decebal, 17.

În legătura cu desfășurarea evenimentelor, începând cu ora 06.00 și până seara târziu, circulația rutieră va fi sistată pe bd. Ștefan cel Mare, pe segmentul dintre străzile Bănulescu Bodoni și Pușkin. Circulația va fi îndreptată pe străzile adiacente, iar troleibuzele vor circula pe strada București. Restricții de circulație vor fi și în zona Complexului Memorial „Eternitate”, când se va desfășura ceremonia la care participă conducerea țării, dar și pe tot traseul Marșului Victoriei organizat de către PSRM.

Programul include: terci ostășesc, fanfară, antrenamente ale câinilor salvatori, desene pe asfalt, tradiții și cântece populare, „Hora prieteniei și a păcii”, și surprize de la maestrul Eugen Doga. De la ora 19.00, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un concert susținut de către Irina Rimes, formația „Blue”, Delia, Thomas Anders, solistul trupei Modern Talking.

Către ziua de 9 mai, 1717 persoane vor beneficia de ajutor material unic. Ajutorul material va fi acordat participanților și persoanelor cu dizabilități în urma războiului mondial, în cuantum de 10000 lei, persoanelor asimilate participanților – 5000 lei, soțiile (soții) supraviețuitori, inapți de muncă, nerecăsătoriți ai participanților – 1000 lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente