(video) Jaguar şi-a mărit parcul de taximetre pe Nurburgring şi a redus costul călătoriei

Special pentru fanii de automobile de performanță compania Jaguar a creat un serviciu de taxi pe unul dintre cele mai renumite circuite de curse din lume. Jaguar Race Taxi va oferi călătorilor o experienţă de neuitat, rulând prin virajele circuitului Nürburgring Nordschleife în calitate de pasageri, în maşini de model Jaguar F-TYPE SVR sau mai nou Jaguar XJR575.

Pasagerii taximetrelor sportive vor fi transportaţi pe cel mai solicitat circuit din lume de către şoferi profesionişti (veterani ai cursei de 24 de ore de pe Nurburgring) şi vor întâmpina în unele din cele 73 de curbe forţe de până la 1.2 g. De asemenea, experienţa deplasării pe cei 20.83 kilometri va putea fi înregistrată în format video.

Într-un F-TYPE SVR poate călători un singur pasager, în timp ce pe XJR575 până la trei. În ambele cazuri o călătorie costă doar 199 de euro, indiferent de numărul de pasageri, care trebuie să aibă cel puţin 18 ani, o greutate maximă de 120 de kg şi o înălţime maximă de 2.0 metri. Tuturor li se oferă o mască şi o cască de protecţie.

Comenzile pot fi plasate online aici.

Amintim că serviciul Jaguar Race Taxi a fost lansat în vara anului 2016 şi atunci se ofereau călătorii doar cu un F-TYPE SVR pentru suma de 295 de euro.

Ambele maşini sunt dotate cu motoare V8 supercharged de 5.0 litri, care produc 575 CP şi 700 Nm. Coupeul prinde suta în 3.7 secunde şi poate dezvolta o viteză maximă de 322 de km/h, în timp ce sedanul face sprintul în 4.4 secunde şi atinge maxim 300 la oră.

Jaguar menţionează că o deplasare pe un tur al circuitului “stresează” şasiul şi transmisia maşinilor la fel de mult ca şi pe o distanţă de 200 de km parcurşi pe drumuri publice.

Cineva deja a optat pentru o călătorie în F-TYPE SVR. Iată cum a fost:

De asemenea într-un XJR575, dar pasagerii au renunţat la căşti de protecţie:

Vezi şi: (video) O Skoda Fabia pentru raliuri, folosită în calitate de taximetru prin Praga

Vezi şi: (video) Lamborghini Huracan a devenit oficial primul supercar taximetru din Marea Britanie

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/