Linkuri accesibilitate

Manifestații oficiale și ale partidelor politice, de 9 mai, la Chișinău


Scena pregătită pentru concert în centrul Chișinăului
Scena pregătită pentru concert în centrul Chișinăului

La Chișinău, Ziua Victoriei împotriva fascismului, 9 mai, va fi marcată printr-o ceremonie oficială, care va avea loc la Complexul Memorial „Eternitate” și la care și-a anunțat participarea președintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip și spicherul Andrian Candu.

Potrivit IPN, în paralel, Partidul Comuniștilor și Consiliul Republican al Veteranilor vor organiza un concert de muzică militară și patriotică la monumentul „Luptătorilor pentru puterea sovietică”, de lângă Cinematograful Gaudeamus. După concert, vor fi depuse flori la Complexul Memorial „Eternitate”.

Partidul Socialiștilor va organiza un Marș al Victoriei în centrul capitalei, la care ar urma să participe și fostul lider al formațiunii, președinte Republicii Moldova, Igor Dodon.

Și tot în dimineața zilei, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, Partidul Democrat va da startul seriei de acțiuni dedicate Zilei Europei și Zilei Victoriei. Programul include: terci ostășesc, fanfară, antrenamente ale câinilor salvatori, desene pe asfalt, tradiții și cântece populare, „Hora prieteniei și a păcii”, și surprize de la maestrul Eugen Doga.

În seara zilei, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un concert susținut de Irina Rimes, formația „Blue”, Delia, Thomas Anders, solistul trupei Modern Talking.

XS
SM
MD
LG