13:18:44 28.03.2024
Stiri

Multiplele BENEFICII ale frunzei de dafin asupra sănătății

Știri 09.05.2018 07:30 Vizualizări1806 Autor: Ziarul National


Multiplele BENEFICII ale frunzei de dafin asupra sănătății sursa: google.ro

Probabil fiecare dintre noi avem dafin în casele noastre.

Dafinul face parte din categoria de arbuști cu frunză veșnic verde, ușor ondulată pe margine, care de obicei este folosit ca un condiment pentru mai multe feluri de mâncare. Cu toate acestea, știați că această plantă are efecte foarte bune asupra sănătății dumneavoastră fizice?

Aceste frunze incredibile au o mulțime de proprietăți medicinale.

Aveți posibilitatea de a vindeca mai multe probleme de sănătate dacă faceți un ulei din această plantă și îl folosiți în mod regulat.

Rețeta de ulei de dafin

Ingrediente:

30 grame frunze de dafin

250 ml ulei de măsline

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pisați frunzele de dafin într-un mojar. Apoi, adăugați uleiul de măsline peste frunze. Puneți amestecul într-un borcan cu capac. Închideți etanș borcanul.

Este nevoie să lăsați borcanul într-un loc rece, întunecos, timp de două săptămâni. Va trebui să-l agitați din când în când. După ce au trecut cele două săptămâni se strecoară amestecul printr-un tifon și se pune într-un alt recipient curat cu capac. Este recomandat să păstrați acest amestec în camere reci.

Beneficiile asupra sănătății ale uleiului de dafin

Masajele cu ulei de dafin cald va trata articulațiile dureroase. Este soluția perfectă pentru durerile de urechi și migrene. Eliminați durerile de cap doar prin fricționarea tâmplelor cu ulei de dafin. Este perfect pentru reducerea temperaturii corpului.

Este capabil să îmbunătățească activitatea intestinelor și digestia. Perfect pentru problemele renale și hepatice. Dacă vă confruntați cu probleme ale pielii, îl puteți utiliza ca și o loțiune. Elimină acneea și comedoanele.

Frunzele de dafin sunt indicate și în indigestii, balonări, răceala şi gripă, laringite, bronşite, astm şi tuse, febră, sinuzite, reumatism, viroze respiratorii, vomă, afecţiuni renale şi hepatice, anorexie, depresie, nervozitate etc.

Administrare

În tratamentul afecţiunilor gastrice se foloseşte infuzia, care se prepară astfel: puneţi 5-10 g de frunze uscate în un litru de apă clocotită. Lăsaţi să infuzeze 10 minute, apoi filtraţi. Beţi 2-3 căni pe zi.

În tratamentul inflamaţiilor gurii şi al ulcerelor bucale este indicat uleiul esenţial de dafin.

Diluaţi la concentraţia de o picătură de ulei esenţial în 10 ml de ulei excipient. Aplicaţi de 3-4 ori pe zi. În tratamentul reumatismului şi al durerii generalizate se va aplicăa unt de dafin pe zona afectată de 2-3 ori pe zi, conform instrucţiunilor de pe etichetă.

Sursa: kilocalorii.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md