Mandatul primului deputat get-beget democrat din ultimii doi ani, validat de Curtea Constituțională

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat în Parlament a candidatului supleant pe lista Partidului Democrat din Moldova, Veaceslav Nedelea. Acesta este primul deputat democrat după o perioadă de peste doi ani care a ajuns în Parlament chiar pe lista PDM. Asta după ce democratul Nicolai Dudoglo și-a depus mandatul.

La 3 mai curent, Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat pe lista Partidului Democrat din Moldova, ca urmare a demisiei lui Dudoglo. Astfel, prin hotărârea din 4 mai, Comisia Electorală Centrală a luat act de vacanța mandatului și a înaintat Curţii Constituţionale propunerea de a-l declara ales în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe Veaceslav Nedelea.

Curtea a constatat că Veaceslav Nedelea i-a prezentat Comisiei Electorale Centrale declaraţia prin care a acceptat mandatul de deputat, iar în şedinţa plenară a Curții nu au fost stabilite circumstanţe de natură să împiedice validarea mandatului. Astfel, Veaceslav Nedelea a fost declarat ales în calitate de deputat.

Este de menționat că Veaceslav Nedelea este candidatul cu numărul 32 în lista candidaților supleanți ai Partidului Democrat la alegerile din 30 noiembrie 2014. Candidatul precedent însă, aflat pe poziția 31, Serghei Chiseliov, a ajuns deputat în Parlament încă la 16 martie 2016. De atunci însă și până în prezent, fracțiunea Partidului Democrat a crescut cu aproape două ori din contul deputaților transfugi, ajungând astăzi la 41 de deputați.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...