Partidul Liberal solicită ca Iosif Kobzon şi Lev Leşcenco să fie declarați persona „non grata” în Republica Moldova

konțărt

Fracțiunea Partidului Liberal a expediat un demers la adresa Prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, prin care solicită declararea drept persone „non grata” a cetăţenilor ruşi Iosif Kobzon şi Lev Leşcenco. Iosif Kobzon și Lev Leșcenco sunt invitați de onoare la un concert organizat pe 12 mai cu prilejul „Zilei Victoriei”.

În sesizare Partidul Liberal specifică că artiștii nominalizați fac parte din grupul propagandistic al regimului separatist şi sunt susţinători ai agresiunii ruse în Ucraina, iar Iosif Kobzon este declarat persoană „non grată” în majoritatea statelor Uniunii Europene.

Concertul la care vor participa interpreții ruși este dedicat „Zilei Victoriei” și este organizat de „Partidul Şor” care o are ca candidată pe Reghina Apostolova, la funcția de primar a municipiului Chișinău, iar în situaţia în care art. 52 alin. (3) din Codul electoral, stabileşte expres interdicţia concurenţilor electorali să implice sub orice formă persoanele care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova în acţiunile de agitaţie electorală.

PL precizează că sărbătorile de tradiţie sovietică, gen 1 mai şi 9 mai sunt utilizate pentru a creşte gradul de mobilizare al electoratului nostalgic sovietic şi un prilej favorabil propagandei pro-ruse. 

Prin Hotărârea Parlamentului nr. 12/2018 a fost aprobată Declaraţia privind condamnarea atacurilor provenite din Federaţia Rusă asupra securităţii informaţionale naţionale şi amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova.

p9o,8kim7jn6uby
ă0p.o8ki7ju6h

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente