Plahotniuc le-a cerut democraților să discute cu fracțiunile și să voteze ziua alegerilor parlamentare „cât de curând posibil”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ziua alegerilor parlamentare care nu pot avea loc mai devreme de 1 decembrie curent și finele lunii februarie 2019 va fi stabilită și votată în Parlament „cât de curând posibil”. Cel puțin asta le-a solicitat președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, colegilor săi deputați, care urmează să discute cu fracțiunile și să convină asupra datei desfășurării scrutinului.

Totodată, potrivit lui Plahotniuc, în Parlament urmează a fi creat un grup de lucru privind organizarea alegerilor într-un mod democratic și transparent. Asta după ce au fost analizate mai multe propuneri venite, inclusiv din partea societății civile, dar și a diasporei, care au drept scop „consolidarea caracterului democratic al scrutinului, prevenirea oricărei încercări de fraude, și desigur prevenirea finanțărilor netransparente sau a altor activități ilegale în această campanie”.

„Acest grup va reprezenta o platformă deschisă unde vor fi invitate partidele, opoziția, societatea civilă și instituțiile responsabile de organizarea acestor alegeri. Urmează ca președintele Parlamentului, Andrian Candu, să facă demersurile necesare pentru a crea această platformă care va activa atât timp cât va fi necesar”, a declarat Plahotniuc în cadrul briefingului săptămânal al PD.

„Noi, ca partid, vom face tot ce este necesar pentru ca procesul electoral din această toamnă să fie corect și democratic. Vom invita observatori internaționali, vom invita societatea civilă din țară și de peste hotare, îi vom invita pe toți cei interesați să supravegheze acest scrutin astfel încât cetățenii să aibă asigurată respectarea votului lor”, a mai dat asigurări acesta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...