21:09:47 16.04.2024
Stiri

Cum văd copiii REINTEGRAREA republicii: CAMPANIE lansată de Biroul Politici de Reintegrare

Social 08.05.2018 13:39 Vizualizări956 Autor: Ziarul National


Cum văd copiii REINTEGRAREA republicii: CAMPANIE lansată de Biroul Politici de Reintegrare

Biroul Politici de Reintegrare a lansat o campanie publică numită „Reintegrarea țării în imaginile copiilor și tineretului”, care se va desfășura în perioada 7 mai – 25 mai curent.

Potrivit organizatorilor, campania are scopul de a promova gândirea critică a copiilor și tinerilor, în vârstă de până la 18 ani, prin transpunerea grafică, portrete sau desene a obiectivului de reintegrare a țării.

Ideea campaniei constă în familiarizarea tinerilor despre necesitatea apropierii ambelor maluri ale Nistrului, despre necesitatea de a vorbi people-to-people și de a crește interesul fiecărui cetățean față de soluționarea conflictului transnistrean.

„Această inițiativă implică rolul de a începe schimbarea de „la tine”, de a reflecta asupra modului cum fiecare cetățean poate contribui la realizarea acestui deziderat, stimularea conștientizării asupra problematicii, cum putem face schimbarea prin acțiuni calitative, o informare corectă și veridică și crearea unui mediu prielnic pentru implicarea actorilor cheie în procesul de soluționare. Gândirea critică a copiilor și tinerilor servește drept un instrument pentru a reda realitățile și imaginea de viitor, o atitudine față de percepția și așteptările tinerii generații în cadrul consolidării integrității teritoriale și suveranității R. Moldova”, se arată în comunicatul de presă al Biroului de reintegrare.

Astfel, în perioada nominalizată vor fi colectate imagini, la 31 mai 2018 va fi efectuat concursul celor mai bune 3 imagini - desene, iar de 1 iunie 2018, de Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului, se va desfășura ceremonia de înmânare a diplomelor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md