Nume
Parola
Vizualizări: 5779
Vineri, 11 mai, municipiul Bălți va găzdui celebrarea Zilei Europei
Bălți, 8 Mai 2018 — Ca în anii precedenți, Ziua Europei în Regiunea de Dezvoltare Nord este organizată, în parteneriat, de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Consulatul General al României în Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Centrul Interactiv European „Pro-Europa” Bălți. În acest an, la organizarea evenimentului participă în calitate de partener și Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională”.

La Bălți, celebrarea Zilei Europei, devenită o frumoasă tradiție în mai multe localități din Republica Moldova, va avea loc vineri, 11 mai, începând cu ora 11.00, în Piața Vasile Alecsandri (Aleea Clasicilor).

În cadrul evenimentului va fi inaugurat un târg de obiceiuri și tradiții europene și lansată o expoziție a meșterilor populari din municipiul Bălți. Agenda celebrării Zilei Europei în municipiul Bălți mai conține un intermezzo literar-artistic cu genericul „Prin artă – în Europa” și un program artistic cu genericul „Școala – a doua casă”. Evenimentul va continua cu organizarea unui concurs de desene pe pavaj despre Europa și se va încheia cu distribuirea de către voluntari a materialelor informative despre semnificația Zilei Europei.

La eveniment vor participa reprezentanți ai Consulatului General al României în Bălți și Primăriei municipiului Bălți.

În Regiunea de Dezvoltare Nord, Ziua Europei a fost celebrată oficial pentru prima dată la 14 mai 2011, în municipiul Bălți.

www.adrnord.md