Mai puțină ură pe Snapchat. Aplicația a aderat la codul de conduită privind combaterea conţinutului online ce promovează agresiunea

ss

Aplicaţia de mesagerie Snapchat va adera la codul de conduită al Uniunii Europene împotriva conţinutului online care promovează ura, a anunţat luni Comisia Europeană, transmite dpa.

Snapchat este a 7-a mare platformă de social media care aderă la iniţiativa voluntară menită să combată conţinutul online care promovează ura, proiect care include angajamentul de a raporta activitatea online agresivă în termen de 24 de ore.

Acest cod de conduită a fost lansat în mai 2016 cu participarea Facebook, Microsoft, Twitter şi YouTube. Ulterior, la această iniţiativă au aderat Google+ şi Instagram.

„Salut angajamentul Snapchat de a combate conţinutul online ilegal. Numărul crescând de participanţi arată că acest cod de conduită al UE este o modalitate eficientă de a face internetul un loc mai sigur”, a declarat comisarul european pentru justiţie, Vera Jourova.

Potrivit celor mai recente date privind punerea în aplicare a codului de conduită privind combaterea conţinutului online ce promovează ura, companiile au retras 70% dintre postările agresive despre care au fost notificate, iar în 81% dintre aceste cazuri retragerea postărilor a avut loc în termen de 24 de ore.

Uniunea Europeană monitorizează punerea în aplicare a acestui cod de conduită pentru a vedea dacă sunt necesare măsuri suplimentare de combatere a discursului online radical, scrie agerpres. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente