(video) Volvo: Camioanele vor comunica cu automobilele, iar noul sistem Sensus va avea Google Play Store

Volvo Cars a făcut două anunţuri într-o singură zi. Unul ţine de introducerea unei noi tehnologii de siguranţă, iar din altul aflăm primele detalii despre noua generaţie a sistemului multimedia Sensus, care va apărea pe automobilele mărcii suedeze. Dar să vorbim despre ele în parte.

Aşadar, constructorul premium Volvo Cars și producătorul de camioane Volvo Trucks vor începe să utilizeze în comun informaţiile primite în timp real de la automobilele conectate. Acest lucru va extinde zona de acoperire a sistemului de securitate al celor două companii, care funcționează pe baza serviciilor cloud și permite mașinilor să facă schimb de informații despre situația de pe o şosea, și să-i avertizeze pe cei care le conduc despre un eventual pericol.

Volvo Cars pentru prima dată îşi va împărtăşi informaţiile acumulate despre situația de pe drumuri cu o altă companie. Colaborarea cu Volvo Trucks este primul pas pe calea creării unei rețele eficiente de mașini conectate, care poate avea un impact serios asupra nivelului global de siguranță pe căi de acces.

Începând din acest an, de colectarea rapidă a datelor anonime din ţări ca Suedia și Norvegia se vor ocupa unele camioane Volvo, dotate cu propriile lor sisteme de avertizare în cazul unor pericole, precum şi mașinile Volvo Cars echipate cu sisteme Hazard Light Alert.

“Sistemele noastre de securitate primesc informaţii în timp real și le împărtășim cu un singur scop – pentru a preveni incidentele pe drumuri. Cu cât mai multe mașini vor face schimb de informații în timp real, cu atât va fi mai sigur situația de pe un drum. În viitor, intenționăm să stabilim o colaborare cu alți parteneri, care sunt la fel interesaţi de importanţa siguranței rutiere”, a declarat Malin Ekholm, vicepreşedinte al Centrului de Siguranţă Volvo Cars.

Vezi şi: Maşinile Volvo vor comunica între ele pentru a informa şoferii despre accidente şi condiţiile de drum

Tehnologia Hazard Light Alert dezvoltată de Volvo Cars este prima de acest gen din industria auto. De îndată ce mașina echipată cu această tehnologie pornește semnalizatoarele de avarie, informațiile despre acest eveniment sunt transmise tuturor vehiculelor conectate din zonă prin intermediul serviciului de cloud, avertizând alţi conducători de posibile pericole.

Această caracteristică este utilă în special în zone cu vizibilitate redusă și pe teren deluros.

Vezi şi: În ultimii 16 ani niciun om nu a murit în el. Ţara în care Volvo XC90 a fost numit cel mai sigur automobil

Sistemul Hazard Light Alert este disponibil începând cu anul 2016 în Suedia și Norvegia, unde vine standard pe mașinile din seria 90 și 60, precum și pe noul XC40. Parcul de camioane Volvo Trucks va permite sistemului să acopere o zonă și mai mare, să recunoască mai multe pericole potențiale și să îmbunătățească nivelul general de siguranță pe șosele.

“Sistemul de securitate conectat îi va permite proprietarului/conducătorului unui Volvo să “se uite după colţ” și să prevină o situație critică înainte ca aceasta să se întâmple. Abilitatea de a anticipa un pericol și de a evita acest lucru este ceea ce dorim să împărtășim cu cel mai mare număr posibil de utilizatori de drumuri”, a adăugat Malin Ekholm.

Vezi şi: (video) Test Drive: Volvo XC40 – Mașina Anului 2018 în Europa

Volvo Cars mai face o precizare importantă. Colectarea și prelucrarea tuturor informațiilor din cadrul proiectului va avea loc în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR), care va intra în vigoare în acest an în țările Uniunii Europene.


Referitor la al doilea anunţ, Volvo Cars a dezvăluit că lucrează mai activ cu Google pentru dezvoltarea noii generaţii a sistemului multimedia Sensus. Acesta va fi mult mai atractiv, informativ şi util, datorită faptului că va rula pe baza sistemului de operare Android şi va include aplicaţii ca: Google Assistant, Google Play Store, Google Maps și alte servicii Google.

Scopul parteneriatului Volvo Cars cu Google va îmbunătăți în continuare modul în care clienții Volvo se angajează și interacționează cu autovehiculele lor. Aplicațiile și serviciile dezvoltate de Google și Volvo Cars vor fi încorporate în mașină, iar mii de aplicații suplimentare vor fi disponibile prin intermediul magazinului Google Play, care este optimizat și adaptat pentru sistemele infotainment de mașină bazate pe Android.

Deoarece noua generație a sistemului multimedia Sensus va funcționa pe bază de Android, aplicațiile noi și actualizările software vor fi disponibile în timp real și vor putea fi aplicate automat. Acest lucru va permite viitoarelor automobile Volvo să reacționeze la nevoile clienților și să ofere șoferilor informații actuale și servicii predictive.

Asistentul Google va oferi o interfață vocală centrală pentru mașină, care va permite șoferilor să controleze funcții cum ar fi sistemul de climatizare și să utilizeze aplicații pentru a reda muzică sau a trimite mesaje. Această integrare contribuie la reducerea distragerii atenţiei, ajutând șoferii să-și păstreze ochii pe drum în orice moment.

De asemenea, hărțile Google vor furniza în timp real informații actualizate despre drumuri și trafic, informând șoferii despre situațiile din trafic și sugerând în mod proactiv rute alternative.

Noua generaţie a sistemului multimedia Sensus urmează a fi lansată peste câţiva ani, cel mai probabil în 2020.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/