Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.05.2018

Trei tentative de trafic ilicit cu țigarete, anihilate pe parcursul unei singure zile

Peste 32 000 de țigarete au fost depistate ieri, 06 mai, de către echipele mixte de control, formate din vameși și polițiști de frontieră. Produsele din tutun au fost reținute în vederea confiscării, iar contravenienților le-au fost aplicate amenzi de până la 4 500 lei.

Primul caz a fost raportat de către vameșii de la Leușeni, după ce, imaginile prelevate de scaner au indicat prezența unor obiecte suspecte în podeaua unui BMW X5. În rezultatul demontării acesteia, au fost descoperite 20 000 de țigarete marca ”Marlboro”, marcate cu timbru de acciz la RM. Conform procedurii, șoferul a fost amendat, iar autoturismul – indisponibilizat.

Celelalte  două tentative au fost consemnate pe aeroportul din Capitală, în cadrul inspectării bagajelor pasagerilor curselor spre Dublin și Londra. Urmare a reacției câinelui de serviciu al Vămii a fost luată decizia verificării a două dintre bagaje, unde au fost găsite câte 6 200 de țigarete de diverse mărci. În ambele cazuri, valizele erau înregistrate pe numele a doi conaționali, care au fost identificați și sancționați conform legislației în vigoare, anunță Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus