07:39:41 25.04.2024
Stiri

Filip promite că guvernarea va îndeplini toate cele 28 de CONDIȚIONALITĂȚI pentru acordarea a 100 de milioane de euro din partea UE până la finele lunii iulie curent

Politică 07.05.2018 17:03 Vizualizări1078 Autor: Ziarul National
Filip promite că guvernarea va îndeplini toate cele 28 de CONDIȚIONALITĂȚI pentru acordarea a 100 de milioane de euro din partea UE până la finele lunii iulie curent gov.md


Prim-ministrul Pavel Filip este convins că, până la sfârșitul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, autoritățile vor îndeplini toate condiționalitățile pentru alocarea celor trei tranșe din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, în cadrul unei întrevederi cu europarlamentarul român, Victor Boștinaru.

Potrivit lui Pavel Filip, prima tranșă din cele 100 de milioane de euro ar urma să ajungă în R. Moldova în lunile iunie-iulie.

În cadrul discuțiilor, Filip l-a informat pe europarlamentarul Boștinaru că anul trecut creșterea economică a constituit 4,5% și trendul pozitiv se menține. „Exporturile s-au majorat cu 20%, iar 65 la sută dintre acestea sunt orientate spre piața UE. S-a reușit, de asemenea, fortificarea sistemului bancar, acest fapt fiind dovedit și de prezența investitorilor europeni în țara noastră, precum Banca Transilvania și BERD”, a spus prim-ministrul.

Oficialii au trecut în revistă și ultimele evoluții privind construcția gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău, proiect care va asigura independența și securitatea energetică a Republicii Moldova.

Astfel, șeful Executivului de la Chișinău a spus că la mijlocul anului 2019 gazoductul va deveni deja funcțional, transmite Serviciul de presă al Guvernului.

De menționat că prima tranșă din cele 100 de milioane de euro trebuia să ajungă deja la Chișinău. Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că ar mai exista două restanțe. E vorba de aprobarea bugetului rectificat și funcționarea Agenției Naționale de Integritate (ANI).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md