Cea mai bună echipă canină desemnată reprezentanta Poliției de Frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inspectorul chinolog Vladimir Sculea și colegul său patruped Nero s-au învrednicit cu titlul de cea mai bună echipă canină, acumulând punctajul maxim la toate probele din cadrul Competiției Chinologice Internaționale, organizate pentru al doilea an consecutiv în Republica Moldova. Evenimentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute și a reunit echipe canine din Moldova, România, Ucraina, Franța, Polonia, Letonia, Georgia și Turcia.

Patru probe din concurs, toate cu brio trecute de Nero, îndrumat de polițistul de frontieră Vladimir Sculea. O performanță prezentată la proba identificării sursei de tutun dintr-o diversitate de lăzi, în timp de 11 secunde Nero a dus inspectorul către sursă. Examinarea mijlocul de transport a durat doar 38 de secunde, cu cel mai bun rezultat dintre toți participanții. Într-un minut și 19 secunde patrupedul s-a descurcat cu cercetarea încăperilor și depistarea ascunzișurilor cu obiectele căutate.
Echipa canină a Poliției de Frontieră s-a remarcat și la proba „ascultarea”, demonstrând o comunicare excelentă dintre patruped și inspectorul chinolog.

După un parcurs de invidiat cu 400 de puncte din 400 posibile, rezultatul final a fost unul așteptat de Poliția de Frontieră, reprezentanta IGPF fiind menționată ca cea mai bună echipă canină. A fost urmată, cu acumularea unui punctaj de 370 de puncte, de reprezentanta Serviciului Vamal al Republicii Moldova și echipa autorității vamale din Letonia, care a înscris 345 de puncte.

De menționat că la prima ediție a Competiției Chinologice Internaționale a fost premiată o altă echipă canină din cadrul Poliției de Frontieră, formată din chinologul Artur Domnișor și patrupedul Grom, care a reușit să ia trofeul.

Poliția de Frontieră se mândrește cu cei circa 80 de patrupezi, majoritatea sunt specializaţi în acţiuni de patrulare, de intervenţie, de detectare a drogurilor, a tutunului, dar și acordă ajutor organelor de ocrotire a normelor de drept la depistarea persoanelor bănuite în comiterea furturilor, omorurilor, încălcarea regimului de frontieră sau tentativele de trecere ilegală a hotarului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...