Ești pasionat de jurnalism, IT și francofonie? Participă la concursul MediaLab și câștigă diferite premii high-tech

media1-1024×682

Alianța Franceză din Moldova și Spațiul Media Tech lansează, miercuri 16 mai 2018, proiectul MediaLab, un proiect adresat tinerilor francofoni din Republica Moldova. Proiectul dat este susținut de Ambasada Franței în Republica Moldova și Institutul Francez de la Paris. Acesta va debuta în luna mai și se va încheia în luna noiembrie.

MediaLab este un proiect care îmbină formările tematice ce țin de utilitatea tehnologiilor digitale în domeniul informațional și al jurnalismului, ateliere de dezbateri și discuții, vizite ghidate și un concurs de reportaje în franceză cu tematica Francofonia în Republica Moldova. Acesta va permite participanților să câștige numeroase premii, printre care tablete digitale.

Concursul se adresează tinerilor francofoni sau persoanelor care studiază limba franceză cu vârsta cuprinsă între 13 și 25 de ani. Aceștia vor concura în echipe formate din doi participanți, repartizate în două categorii de vârstă :

#13 – 16 ani,

#17 – 25 ani.

Pe parcursul primei întâlniri care va avea loc miercuri 16 mai la ora 17.30 în Spațiul Medias Tech de la Chișinău, pe lângă obținerea informațiilor complete despre proiect, participanții își vor forma echipele.

Toți participanții vor beneficia de diferite ateliere de formare, organizate de Spațiul Medias Tech, tematica acestora va ține de jurnalism și noile tehnologii, astfel participanții vor învăța cum să realizeze un reportaj despre subiectul Francofoniei în Republica Moldova, tehnicile de scriere, redactare foto, video, realizarea unui interviu, gestionarea instrumentelor digitale, crearea unui blog etc.

Animatorii atelierelor vor consilia participanții pe tot parcursul proiectul pentru ai ajuta în realizarea reportajelor.

#ATELIERE DE DISCUȚII ȘI DEZBATERI CÂT ȘI DIFERITE VIZITE GHIDATE

Vor fi organizate două ateliere de discuții și dezbateri cu participanți profesioniști străini din domeniul jurnalismului și întreprinderilor IT.

Primul atelier va avea loc în luna mai cu participarea jurnalistului francez Pierre ARCHET, Director al săptămânalului local de știri Le Journal d’IciDe asemenea, Pierre ARCHET este Secretarul general al Federației presei periodice regionale din Franța și al Sindicatelor presei săptămânale regionale din Franța, acesta gestionează « CHERPA Think Tank » în presa săptămânală regională franceză.

Tematica intervenției sale va fi Jurnalismul în era digitală și fake news-ul.

Pe lângă Proiectul MediaLab, Pierre ARCHET va avea câteva intervenții în cadrul universitar la Chișinău, astfel aveți posibilitatea să consultați orarul întâlnirilor în rubrica evenimente.

Cel de-al doilea atelier de dezbateri va avea loc în luna septembrie. Acesta va fi animat de Julien DUCARROZ, Directorul General Orange MoldovaAtelierul va fi dedicat revoluției digitale în spațiul informațional.

În cele din urmă, în luna mai, participanții înscriși în cadrul Proiectului MediaLab vor avea posibilitatea să vadăsisteme moderne de televiziune și radio, jurnaliști și tehnicieni în acțiune, cât și să descopere toate etapele de pregătire ale unui reportaj sau emisiuni înainte de difuzare către publiculu larg. De fapt, aceștia vor fi găzduiți, în mod excepțional, în cadrul sediului de la Chișinău, de către General Media Group companie de producție media și difuzare (Prime, Canal 3, Canal 2, Publika TV, Muz FM etc.).

De asemenea, va fi organizată o vizită în cadrul întreprinderii Pentalog, întreprindere franceză din domeniul noilor tehnologii informaționale, prezentă la Chișinău.

#CUM SĂ PARTICIPAȚI ȘI SĂ CÂȘTIGAȚI „IPAD-URI”?

Dacă aveți spirit de jurnalist, sunteți pasionat de noile tehnologii și tematica francofoniei vă inspiră, iar pe lângă toate acestea posedați un nivel mediu de cunoaștere a limbii franceze, vă invităm să participați la reuniunea de prezentare din data de 16 mai și să vă înscrieți la Concursul MediaLab.

Înscrierea este gratuită. Odată înscriși veți avea posibilitatea să participați la ateliere, vizite, dezbateri și discuții.

În luna noiembrie, juriul compus din reprezentanți ai Alianței Franceze, Ambasadei Franței la Chișinău, un jurnalist și în cele din urmă un reprezentant al unei întreprinderi IT va desemna cele mai bune proiecte.

Participanții echipei care va realiza cel mai bun reportaj în franceză, din cadrul fiecărei categorii de vârstă, vor câștiga tablete digitale – iPad-uri. Ceilalți participanți la Proiectul MediaLab vor primi de asemenea diferite premii „high-tech”.

Pentru a vă înscrie este necesar să descărcați formularul de înscriere, să-l completați și să-l expediați Dnei. Silvia UNCU, Responsabila Spațiului Media Tech sau îl puteți depune direct la Alianța Franceză din Moldova până la data de 16 mai 2018.

De asemenea, sunteți invitați să consultați regulamentul proiectului.

Programul provizoriu, dar și alte detalii găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente