(foto) Cum să începi o afacere din pasiune și entuziasm, iar în mai puțin de 6 ani să devii unul din liderii pieței. Povestea Bismobil Kitchen

bismobil

„Uneori este greu să ne imaginăm că doar câteva idei simple sau decizii spontane pot pune baza unei companii ambițioase. Dar iată că e posibil!”, acesta este intro-ul care definește compania Bismobil Kitchen, fiind pe piața mobilierelor de bucătărie din 2012.

Începutul 2012: „Bismobil Genuine”

1

„Totul a început în 2012, când compania Bismobil Kitchen număra doar 4 membri. Fiind o echipă mică, dar curajoasă, împreună au dat startul activităților pentru definirea conceptului de bucătărie perfectă. Așa a apărut conceptul „Bismobil Genuine”. Toate companiile au o istorie de viață cu multe personaje și evenimente împletite ca linii în destin cu urme ce influențează pașii și evoluția de mai departe.

Iată că așa s-a întâmplat în anul 2012, când Florin, un bun prieten al companiei, a venit cu ideea, oferta, propunerea, sfatul de a participa la expozitia de mobilă de la MoldExpo.

Intorsături puteau fi multe și diferite dacă refuzam să participăm la acest eveniment. Dar istoria, a câta oară a demonstrat că unii oameni, anumite provocări acceptate, nasc lucruri bune. Florin, mulțumim!

Dupa ce au fost investite ultimile bugete ale micii companii Bismobil, pe atunci formată dintr-o echipă de 4 persoane, după ce au fost creditate avansuri de la furnizori, într-un final, spațiul expozițional a fost amenajat. Astfel, a început expoziția, iar conceptul se numea „Bismobil Genuine” se confesează Eugen Șveț, directorul comercial.

DSC04304

Echipa era tânără, fără prea mare experiență în domeniu, dar avea un singur scop, să creeze mobilier individual și calitativ. A fost nevoită să depășeasca multe bariere, în primul rând sentimentul unui jucător mic, care nici nu va reuși măcar să-și întoarcă investiția, sentiment alimentat de mulți colegi din domeniu, ba chiar și apropiați.

Scopul însă era stabilit, iar ambiția alimenta absolut toate celulele cu o concentrare maximă de entuziasm. Așa compania Bismobil Kitchen se îndrepta către viitor cu dedicare totală pentru ceea ce face.

„Posibil sună simplu, neînsemnat – mare treabă o expoziție! Dar când ești la început de cale, cu investiții minime și datorii mari, povestea devine importantă, în mod special pentru eroii acesteia.

Nu ne vom opri mult la capitolul alți jucători de pe piață, dar trebuia de conștientizat fenomenul concurenței cu alte companii mai mari, care intimidau prin experiența, renumele și poziția de lider pe care o dețineau.

Până la urmă, cum se întâmplă doar în povești, istoria a decis să ia o altă întorsătură și să tipărească în viața câtorva oameni care vor deveni zeci peste ani, printre ei mă aflu și eu, autorul textului, cu totul altă matrice de viitor. Era vorba de un concurs cu un juriu de la expoziție prezidat de reprezentatul regional Hettich, d-nul Valdemar, care a decis să premieze cele mai frumoase, inovatoare și performante concepte expoziționale de bucătărie” mai adaugă Eugen.

17352536_1390085757679966_6329739945525173582_n

Locul I și Efectul Fluture Bismobil Kitchen

„Efectul Fluture, pentru soarta Bismobil Kitchen, începea să contureze acel moment X, punct culminant de la care avea să înceapă dezvoltarea unei companii dedicate producerii de mobilier pentru bucătării. Toate acestea a avut loc datorită faptului că acel juriu a selectat conceptul Bismobil Kitchen drept câștigător.

Da, anume acest premiu, această diplomă cu locul I i-a dat curaj și energie pentru câțiva ani înainte, ani cu multe provocări dar și multe vise realizate de Bismobil Kitchen.

Imediat după eveniment, efectul a fost resimțit prin semnarea mai multor contracte, preluarea mai multor comenzi. Așa avea să înceapă calea sigură spre viitor. Între timp au fost multe situații complicate, multe acțiuni cu succes, câteva familii create, deja copii începeau să apară…

Încet, încet, Bismobil Kitchen creștea ca afacere și echipă” povestește Eugen cu nostalgie.

Din 2012 în 2017

DSC08159

Fiind povestită geneza companiei din anul 2012, vrem să tragem o linie până în anul 2017, când Bismobil Kitchen împlinește 5 ani, deja cu câteva magazine, un showroom, o echipă de peste 20 de persoane și multe planuri de viitor.

„În ultimul an, echipa s-a extins, fapt care a stimulat puternic compania să tindă spre noi realizări. Introducerea standardelor noi, implementarea ideilor inovative cât şi perseverența angajaților a bucurat sute de clienţi cu un produs autohton de calitate.

Misiunea Bismobil Kitchen este de a oferi o notă de individualitate fiecărui proiect prin incorporarea tehnologiilor performante, contopite într-un tot întreg de designerii BK. Însă, nu există progres fără dezvoltare continuă. În acest scop, conchistadorii companiei au călătorit în câteva țări, au făcut cercetări de piață, au colectat feedback-uri, au setat procese de comunicare cu clientul, cu furnizorii, cu angajații pentru a-și lărgi cunoștințele în domeniul mobilierului de bucătărie.

Au fost un șir de evenimente, iar acest șir leagă in salbă toate contractele și clienții care au ales BismobilKitchen, deoarece anume această încredere a putut alimenta, dar și alimentează dezvoltarea echipei, a serviciului și a produsului.

Am avut mai multe acțiuni, campanii, prin care am dăruit, pentru că ne place să dăruim, de la bucătării la accesorii pentru ele. A fost schimbată tehnologia de producere, îmbunătățite standardele de calitate și implementate procese de verificare, pentru a livra experiențe plăcute și de calitate în casele voastre.

Aici poate fi menționată Expoziția din București – BIFE SIM 2017, unde au fost preluate cele mai noi tehnologii și produse de la Hettich.de, Teka, EGGER Group pentru crearea funcțională a bucătăriilor moderne” adaugă Eugen.

Expediția la liderul mondial – Hettich.de și la Espiritmeuble

26996485_1996279483982616_94393945_n

După aceasta, cei de la Bismobil Kitchen s-au avântat la o altă expediție în Germania, direct la fabrica liderului mondial de mecanisme pentru mobilă – Hettich.de. – unde au găsit o doză bună de ambiție pentru piața din Moldova. Urmărind procesul de asamblare a mecanismelor, s-au convins încă odată de producerea calitativă și rezistența produsului finit și de garanțiile furnizorului Numina SRL.

Parisul romantic i-a ademenit la o altă expoziție de mobilă – Espiritmeuble. O atenție specială au avut mesele de bucătărie și combinarea originală dintre lemnul masiv și metalul care permite sinteza unor proiecte cu un design deosebit.

IMG-474139849668660ceaf81f364613d322-V

Odată intorși acasă, entuziasmați de noi concepte, design, noi combinații de materiale și folosirea noilor mecanisme, au implementat instantaneu toate ideile în proiectele clienților.

Atelier și showroom Bismobil Kitchen

DSC07148

„Am decis să proiectăm și definim un nou atelier de producere care să facă față noilor cerințe de volum și standarde de calitate. Când spunem standarde de calitate ne referim, inclusiv, la condițiile de lucru pentru personalul tehnic care se ocupa de asamblarea mobilierului, fapt extrem de important pentru strategia de dezvoltare a companiei. Acest atelier nou, ce corespunde standardelor europene, la nivel funcțional, a fost un scop la care tindem de ceva vreme. Pe bună dreptate spunem ca ne mândrim de această reușită, chiar dacă procesul de producere actualizat nou și mutarea în spațiul nou a fost un pic stresant, ceea ce a dus la amânarea proiectelor din luna martie-aprilie. Aici trebuie neapărat să mulțumim, în primul rând, clienții care au fost extrem de binevoitori, dar și echipa, care a fost pusă în situație să mențină termenul de întârziere sub 5 zile” ne explică Eugen.

DSC07386

S-a decis și deschiderea unui nou shworoom, care constituie totalmente, un alt nivel de deservire, echipare și potențial. Showroom-ul de pe str. Pan. Halippa 18, vine să satisfacă toate nevoile clienților dar și a designerilor. Astfel, Bismobil se pot mândri de proiecte concurente de design, ce ar aduce doar utilitate și mulțumire clienților pentru minim 15-20 de ani înainte.

Milano și EuroCucina

IMG-a50c893fc7b985ad2da51a3bfa0bb5f1-V

„Pasiunea de a îndeplini vise, a făcut să ajungem la Milano! Așa am caracteriza impresiile de la expoziția EuroCucina din cadrul salonului Salon del Mobile. Milano 2018. BismobilKitchen în căutarea inspirației și setării unor noi ținte în materie de design și calitate este permanent în mișcare și contactează expertiza granzilor europeni în acest sens, iar în concluzie putem spune că în RM, este posibil de produs mobilier de calitate, la prețuri accesibile, cu servicii consecvente, cu o echipă pozitivă, energică și receptivă.

Atitudinea înseamnă calea noastră spre calitate! Echipa stă în spatele produsului. Produsul este echivalentul unei senzații de fericire, calitate și încredere de care are nevoie orice familie. Noi vrem să credem că clienții primesc ceva mai mult decât un mobilier de bucătărie și anume acea plus valoare oferită de minunatele clipe când toți împreună petrec timpul într-un spațiu plăcut, numit bucătărie”, cu licărire în ochi se confesează Eugen.

IMG_20171211_114926_784

În urma riscului de a se diferenția, au primit feedback pozitiv prin creșterea numărului de contracte semnate și prin mesajele primite de la clienți. Sunt situații când poate fi un delay, când un element nu este este livrat în termen, când calitatea finisajelor poate să fie mai puțin calitativ livrată de la fabrica producătorului, dar modul cum reacționează echipa și faptul că nu cedează până când clientul nu rămâne mulțumit, reprezintă implicarea echipei la cel mai înalt nivel. Comunicarea cu clientul până și după prestarea serviciului, definesc întreg procesul Bismobil de dezvoltare.

Permanent doresc să ne diferențiem, prin atitudine, abordare diferită, promptitudine, receptivitate, dinamism, creativitate, spontanietate, prin comunicare prietenoasă cu toți clienții noștri, prin flexibilitate, oferte cu raport preț-calitate optim.

Câteva reacții de la clienții Bismobil Kitchen despre proiectele deja realizate:

„Funcționalitatea sau ergonomia unei bucătării este un lucru foarte important în casa fiecăruia, iar atunci când acestea sunt îmbinate și cu un aspect frumos, prin simplitate, originalitate versus tendințe actuale, atunci satisfacția împlinirii proiectului atinge cote maxime, un rezultat frumos se datorează unei echipe de oameni frumoși, care știu să asculte și să înțeleagă dorințele clientului. Pur și simplu încântată!” – Doina.

Screenshot_20180319-220258

„Ne-am bucurat de o colaborare foarte bună cu echipa Bismobil Kitchen. Anume aici, după lungi căutări, am găsit o abordare cu adevărat profesionistă cu informații clare despre materiale folosite, soluții potrivite la toate cerințele și capriciile noastre de design, funcționalitate și nu în ultimul rând termenul executării și montării respectat. Am apreciat enorm amabilitatea și profesionalismul designerului, Petru Onofrei, precum şi acuratețea executării lucrărilor echipei de montaj. Recomandăm cu încredere!”, ne zice Olesea.

IMG-eefcea070558291aaa3bc5bf53dee664-V

„Ne bucurăm extrem de mult că suntem recomandați anume de clienții noștri. Astfel, ne avântăm doar spre noi provocări.

Anul 2017 a fost marcat de o serie de evenimente importante pentru Bismobil Kitchen. Ne-am lărgit echipa, am deschis cel de-al doilea magazin și un showroom cu mobilă de bucătării, cutreierând mări și țări pentru noi concepte. Datorită acestor implementări, compania și-a extins afacerea și producția în anul acesta. Multe idei au fost implementate și multe noi proiecte urmează să fie realizate” conchide Eugen.

Bismobil Kitchen – Plăcerea de a găti acasă!

IMG-1f74975c8e806dfa70567383e2968de1-V

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente