(foto) Premieră: Primul Lotus Exige care poate rula pe drumurile publice şi are peste 400 de CP

Pe blog avem articole cu cel puţin opt maşini marca Lotus, lansate în ultimii puţin peste doi ani, şi iată că acum suntem martorii unei noi premiere.

Producătorul britanic obișnuiește să prezinte periodic noi versiuni a patru modele pe care le are în gamă şi acest lucru nu mai prezintă interes în ochii multor persoane care urmăresc tot ce apare nou pe piaţă, însă Lotus Exige Sport 410 merită o atenţie.

Sportcarul cu doar două locuri pentru pasageri este primul Exige omologat pentru circulaţia pe drumurile publice şi care are peste 400 de CP. Modelul are la bază versiunea de curse Exige Cup 430, însă dezvoltatorii ne dau asigurări că schimbările din punct de vedere tehnic sunt minime.

Sub capotă stă un motor V6 de 3.5 litri produs de Toyota, care are un compresor mecanic de la Edelbrock şi un intercooler cu lichid de răcire. Unitatea are o putere redusă de la 436 la 416 CP, dezvoltaţi la 7.000 de rpm. În unitatea de măsurare “CP britanici (bhp)” puterea anunţată este de 410, de aici şi cifra din denumire. Cuplul maxim de asemenea a fost redus de la 440 la 420 de Nm.

De la versiunea de curse a păstrat mai multe elemente ale şasiului şi suspensia cu amortizoare reglabile Nitron şi stabilizatoare Eibach, însă toate au fost recalibrate. De asemenea, a fost preluată singura cutie de viteze manuală cu şase trepte, ambreiajul şi sistemul de răcire care are un rezervor de ulei suplimentar.

În stilul tradiţional al companiei Lotus, toate automobilele sale sunt la maxim reduse în greutate, iar noul model nu este o excepţie. Splitter-ul, o parte a capotei, prizele de aer laterale, capacul motorului şi spoilerul sunt făcute din fibră de carbon, difuzorul este din aluminiu, iar în habitaclu şoferul şi pasagerul pot vedea mecanismele cutiei de viteze prin nişte ferestruici speciale.

Toate elementele aerodinamice asigură o forţă de apăsare de 150 de kg, ceea ce ajută coupeul să accelereze până la 100 de km/h în doar 3.4 secunde! Viteza maximă va fi limitată la 290 de km/h, iar pe modelul Roadster la 233 de km/h.

Greutatea totală a versiunii Sport 410 este cu doar 15 kg mai mare decât cea a lui Cup 430 – 1.108 kg. Apropo, alte 20 de kilograme pot fi scoase dacă se comandă un eşapament din titan (-10 kg), un acoperiş şi inserţii de pe planşa de bord din fibră de carbon (-10 kg).

Pe de altă parte, opţional se poate comanda un sistem de climatizare, un sistem audio, o cuşcă de protecţie, scaune sport cu centuri în patru puncte, volan de curse fără airbag şi sistem de stingere a incendiilor.

Noul Lotus Exige Sport 410 are un preţ de start în Marea Britanie de 85.600 de lire steline sau de 112.000 de euro în Germania.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/